Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

SESTŘIH: Švýcaři splnili povinnost a po utkání s Brity přidali další tři body

Přemožitelé českého týmu Švýcaři si připisují na MS další vítězství. Švýcarský tým porazil Velkou Británii 3:0 a vede s jedenácti body tabulku "české" skupiny A. 

Kevin Fiala a Nico Hischier
zdroj: ČTK / Profimedia

V sestavě Britů nastoupil poprvé na šampionátu útočník Norris, jehož matka je Češka. Švýcaři před více než 15 tisíci diváky rozhodli o triumfu už v první třetině. Další útočník s českými kořeny Fiala sice po 93 sekundách hry neproměnil trestné střílení a nenavázal tak na úspěšný nájezd z pondělního duelu s Čechy, po necelých čtyřech minutách ale favorit utkání udeřil po spolupráci tria hráčů z NHL.

Kapitán Josi po Fialově nahrávce napálil z úhlu břevno, ale Hischier už odražený puk dostal do sítě. Na turnaji si připsal šestý bod, zazářil především v nedělním souboji s Rakouskem, v němž čtyřmi body (3+1) zařídil triumf 6:5.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Švýcarsko – Velká Británie

V sedmé minutě málem po teči vyrovnal Lake, jenže těsně minul branku. Místo toho země helvétského kříže ve 14. minutě zvýšila na 2:0, poté co britský gólman Whistle propustil Kukanovu střelu.

V polovině utkání Švýcar Senteler nastřelil z nájezdu tyč. Na konci druhého dějství opět udeřili Fischerovi svěřenci, tentokrát z přesilové hry, když Niederreiter prostřelil britského gólmana. Asistence si opět připsali Fiala s Josim. Poslední dvacetiminutovka se už jen dohrávala a skóre se nezměnilo. Švýcaři porazili Brity i ve druhém utkání na MS, před třemi lety v Rize je zdolali 6:3.

Momentum v utkání Švýcarsko – Velká Británie
zdroj: Wisehockey.com

Švýcarsko - Velká Británie 3:0 (2:0, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 4. Hischier (Josi, Fiala), 14. Kukan (Siegenthaler, Herzog), 39. Niederreiter (Fiala, Josi). Rozhodčí: Ansons (Lot.), Heikkinen (Fin.) - Heffner (Něm.), Lundgren (Švéd.). Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. Diváci: 15 239.

Švýcarsko: Schmid - Glauser, Josi, Kukan, Siegenthaler, Loeffel, Marti, Jung - Ch. Bertschy, Hischier, Fiala - Andrighetto, Jäger, Niederreiter - Simion, Senteler, Herzog - Kurashev, Thürkauf, Scherwey. Trenér: Fischer.

Velká Británie: Whistle - D. Phillips, O'Connor, Mosey, Batch, Halbert, Tetlow, M. Richardson, Ruopp - Curran, Perlini, Kirk - Dowd, Neilson, Lake - Betteridge, Lachowicz, Norris - Duggan, Davies, Shudra. Trenér: Russell.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články