Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

SESTŘIH: Slovensko si v poklidném tempu poradilo s Polskem, zářil Tatar

Po cenném skalpu Američanů si hokejisté Slovenska připsali na mistrovství světa další vítězství a poskočili na druhé místo ve skupině B. Tentokrát splnili úlohu favoritů, když v malém derby porazili Poláky 4:0. Gólem a dvěma asistencemi se blýskl kapitán Tomáš Tatar, dvakrát skóroval centr druhé formace Lukáš Cingel. Premiérové čisté konto na turnaji zaznamenal brankář Samuel Hlavaj. Poláci padli i počtvrté a zůstali na poslední příčce.

Slováci vstoupili do utkání ve velkém stylu a okamžitě dostali outsidera pod tlak. Český rodák v polské brance Fučík si v 1. minutě poradil s šancí Cehlárika, ale ve 3. minutě už kapituloval. Pokus Tatara ještě stihl zlikvidovat, na dorážku Cingela však zareagovat nestihl.

Fučík byl i nadále ústřední postavou zápasu, ze slibných pozic jej nepřekonali Pospíšil ani Tatar slovenský kapitán ale ve 12. minutě přece jen přidal druhý gól. Nemec ho našel přesnou křížnou přihrávkou a Fučík neměl šanci zasáhnout.

Od druhé třetiny se obraz nicméně hry srovnal. Slovenská převaha již nebyla tak výrazná. Přesto mohl ve 26. minutě přidat třetí gól aktivní Tatar, Fučík byl ale proti. Později si poradil i s tvrdou střelou Čerešňáka. Hlavaje ve slovenské brance prověřil Komorski, snížit ovšem nedokázal. Ke kontaktnímu zásahu Polsku nepomohly ani dvě přesilové hry.

V 51. minutě střetnutí skončilo pro Fučíka, který zlikvidoval Cingelovu dorážku v přesilovce, avšak zároveň se zranil. Zabolotnému, který jej nahradil, hned pomohla po Grmanově střele tyč. Nakonec Slováci své vítězství zvýraznili, v 58. minutě se prosadili Cehlárik a Cingel.

Slovensko – Polsko 4:0 (2:0, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 3. Cingel (Tatar, Koch), 12. Tatar (Nemec, Hudáček), 58. Cehlárik (Slafkovský), 58. Cingel (Koch, Tatar). Rozhodčí: Hribik (ČR), Pearce (Kan.) – Briganti (USA), Yletyinen (Fin.). Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 9109.

Slovensko: Hlavaj – Čerešňák, Fehérváry, Nemec, Ivan, Grman, Koch, Golian, Gajdoš – Kelemen, Pospíšil, Regenda – Slafkovský, Hrivík, Cehlárik – Hudáček, Cingel, Tatar – Faško-Rudáš, Sukeľ, Kudrna. Trenér: Ramsay.
Polsko: Fučík (52. Zabolotny) – Kolusz, Wanacki, Kruczek, Wajda, Bryk, Górny, Kacper Macias, Dronia – Fraszko, Pasiut, Wronka – Krzysztof Macias, Dziubinski, Urbanowicz – Walega, Pas, Zygmunt-Michalski, Komorski, Krezolek. Trenér: Kaláber.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články