Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Antoš a Dimitrov po nehodách nepokračují na MS. Ať se hlavně uzdraví, říká Záruba

Hokejový expert ČT sport Milan Antoš měl v neděli večer autonehodu. Je mimo ohrožení života. Zranění jsou však natolik vážná, že se na obrazovce po zbytek šampionátu neobjeví. Z mistrovství světa musel na pozici komentátora odstoupit kvůli zranění také Michal Dimitrov. K personální situaci na šampionátu se vyjádřil šéfkomentátor ČT sport Robert Záruba.

Milan Antoš
zdroj: ČT sport

Milan Antoš dokomentoval na programu ČT sport Plus v neděli utkání Rakouska se Švýcarskem a poté se vydal z pražské areny na svém skútru domů. V pozdních hodinách došlo k nehodě po srážce s automobilem.

"Za normálních okolností bychom o tom nemluvili, ale bohužel normální okolnosti zůstaly někde v osudovém 13. květnu. Milan Antoš měl velmi nepříjemnou nehodu, při které mu protijedoucí auto odbočující doleva nedalo přednost. Milan utrpěl opravdu dlouhý seznam zranění," uvedl Záruba.

"Bohužel zranění mu nedovolují pokračovat dál v našem hokejovém programu ani na pozici komentátora a experta ve studiu. Milan svým svérazným způsobem obohacuje náš program. Jeho role je dost těžko nahraditelná," dodal šéfkomentátor ČT sport.

Českotelevizní tým přišel v neděli hned o dva členy vysílacího týmu. "Zároveň se tentýž den zranil náš komentátor v Ostravě Michal Dimitrov při volnočasovém bruslení. Bohužel ani jeho zranění mu nedovoluje pokračovat," vysvětlil Záruba.

Do Ostravy se proto přesunul Jakub Stařík, který se ujme pozice komentátora po Michalovi Dimitrovovi.

"Normálně opravdu nemluvíme o zraněních uvnitř týmu, ale protože tohle je mimořádná situace, tak bych chtěl diváky České televize ujistit, že i s těmito ztrátami to dokážeme zvládnout díky tomu, že se mistrovství světa pořádá u nás. Moc nás to mrzí a přejeme oběma co nejrychlejší uzdravení, i když to nevypadá na úplně jednoduchý proces," dodal šéfkomentátor ČT sport.

Podporu oběma vyjádřil v Hokej fokus podcastu, jehož je Milan Antoš pravidelným hostem, i kolega a kamarád Tomáš Jílek. Také redakce webu ČT sport se připojuje a přeje Milanovi a Michalovi brzké uzdravení.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články