Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Od tohoto zápasu se musíme odrazit, uvědomují si Slováci

Druhé utkání na mistrovství světa v Ostravě se slovenským hokejistům podařilo výrazně lépe. Do duelu s Kazachstánem vstoupili daleko zodpovědněji, což jim přineslo ovoce v podobě premiérové výhry 6:2. Zlepšený výkon oproti pátečnímu nezdaru s Německem si pochvalovali i sami hráči, kteří doufají, že je výhra posune kupředu před pondělním zápasem s americkým výběrem. Přímý přenos duelu USA – Slovensko vysílá živě od 16 hodin ČT sport a ČT sport Plus.

Radost slovenských hokejistů v duelu s Kazachstánem
zdroj: Reuters autor: David W Cerny

"Do zápasu jsme šli úplně jinak. Byli jsme více koncentrovaní a bylo to vidět. První třetina byla výborná," řekl Fehérváry. Slováci zápas vyhráli 6:2 a klíčové tříbrankové vedení si vypracovali v první třetině.

V úvodu druhé dvacetiminutovky sice rychle od Kazachstánu inkasovali, na jejich celkové koncentraci to však nic nezměnilo. "Měli jsme menší výpadek ve druhé třetině. Ale v šatně jsme si řekli, že takto to být nemůže a potom jsme to už dohráli tak, jak jsme měli hrát celý zápas," prozradil Šimon Němec.

"Celý tým hrál dobře. Nechtěl bych říkat, která pětka byla lepší a která horší. Hráli jsme jako tým a jako tým jsme vyhráli," podotkl bek Washingtonu Fehérváry.

V souboji s Německem slovenský výběr nabídl soupeři hodně šancí a nakonec inkasoval šest branek, v neděli hrál v defenzivě zodpovědněji. "Bylo to lepší. Už před zápasem jsme se ale bavili o tom, že všichni musíme být zodpovědnější dozadu a hrát lépe," řekl Fehérváry, který tentokrát nastoupil ve dvojici s Peterem Čerešňákem. "Tohle neřeším. Čero je zkušený hráč, hráli jsme spolu na šampionátu ve Finsku. Myslím, že to bylo dobré," uvedl s úsměvem.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Slovensko – Německo očima rozhodčího

Vysoká výhra podle čtyřiadvacetiletého obránce, jenž s hokejem začínal v Hodoníně, Slovensku do dalšího průběhu turnaje pomůže. "Hlavně s ohledem na další utkání. V pondělí nás čeká Amerika, což bude úplně něco jiného. Musíme dobře zregenerovat a připravit se," řekl Fehérváry a zároveň poukázal na to, že Kazachstán byl slabší soupeř než němečtí vicemistři světa.

S důležitostí zisku tří bodů přesto souhlasil i Martin Pospíšil, který proti Kazachstánu vstřelil svůj premiérový gól. "Premiérový gól a i výhra na mistrovství, o to více mě to těší. Od tohoto zápasu se můžeme odrazit dopředu. Po prvním zápase bylo trošku napětí a tento byl velmi důležitý a jsme rádi, že jsme vyhráli," přiznal.

Slovenský tým měl opět ve vyprodané ostravské aréně velkou podporu fanoušků. "Bylo to fajn. I před hotelem na nás čekalo více fanoušků," uvedl Fehérváry, který startuje na čtvrtém světovém šampionátu v kariéře.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články