Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

SESTŘIH: Hon na body dopadl lépe pro Lotyše, v prodloužení rozhodl Daugavinš

Výkonnostně vyrovnaný souboj nabídl zápas Lotyšsko – Francie. Nejednalo se o gólově nejatraktivnější utkání, zato o zajímavé herní situace nebyla nouze. Do akce se dvakrát dostali i videorozhodčí, kteří museli zkoumat neukázněnost na obou stranách. Týmy se nakonec musely o body podělit, lépe z duelu vzešlo Lotyšsko, které si s Francií poradilo poměrem 3:2 v prodloužení.

Vstup do zápasu byl značně váhavý z obou stran. Ani jeden z týmů nechtěl riskovat rychlá přečíslení protivníka, nicméně postupem času se v obou obranách začala objevovat volná místa.

Francii v závěru první třetiny nakonec přišla vhod neukázněnost Oskarse Batny, který byl za bodnutí špičkou hole po přezkoumání videozáznamu vykázán na pět minut plus do konce utkání. Na změnu stavu v přesilové hře Francouzům stačilo pouhých jednatřicet sekund, přesně mířil Stephane Da Costa, a do kabin šli za pro ně příznivého stavu 1:0.

Oba týmy ve druhé třetině navázaly na počáteční opatrnější hru a k výraznějším šancím se dostávaly sporadicky.

Skóre se opět měnilo až na začátku třetí části, kdy střelu Ralfse Freibergse ukočíroval do brány Rodrigo Abols. Rozhodčí i v této třetině museli řešit videozáznam. Zkoumali nedovolené bránění Huga Galleta a došli k závěru – pět minut a do konce utkání za faul loktem.

Přesilovku využil Roberts Bukarts a Lotyško na malou chvíli mohlo pomýšlet na tři body. To by ale nesměli obránci a Elvis Merzlikins zaváhat proti Pierre-Édouardovi Bellemareovi, který kotouč prošťouchl za Lotyšova záda, a poslal tak zápas do prodloužení, v němž sekundu a osm desetin před sirénou rozhodl Kaspars Daugavinš.

Dva body v zápase urvalo Lotyšsko, Francie se musela spokojit pouze s jedním.

Lotyšsko – Francie 3:2 v prodl. (0:1, 0:0, 2:1 – 1:0)

Branky a nahrávky: 43. Abols (Freibergs, Dzierkals), 52. Robets Bukarts (Daugavinš, Jaks), 65. Daugavinš – 17. Da Costa (Auvitu, Bertrand), 57. Bellemare (Da Costa). Vyloučení: 2:5, navíc Batna – Gallet oba 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 8525.

Lotyšsko: Merzļikins – Jaks, Zile, Čukste, Freibergs, Komuls, Mamčics, Cibulskis – Daugavinš, Abols, Dzierkals – Robets Bukarts, Batna, Krastenbergs – Indrašis, Egle, Rihards Bukarts – Tralmaks, Ansons, Gavars. Trenér: Vitolinš.

Francie: Junca – Gallet, Auvitu, Cantagallo, Chakiachvili, Llorca, Crinon, Thiry – Treille, Bellemare, Perret – Bertrand, Da Costa, T. Bozon – Simonsen, Boudon, Rech – Dair, Claireaux, K. Bozon – Bruche. Trenér: P. Bozon.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články