Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

ON-LINE: Co se děje na MS v hokeji

Sledujte aktuální dění na světovém šampionátu v hokeji. Přímé přenosy nabízí ČT sport a ČT sport Plus.

Čeští fanoušci před O2 arenou
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

On-line textový přenos

18:53

Přímý souboj o udržení v elitní skupině mistrovství světa vyzněl jednoznačně ve prospěch hokejistů Norska. V pražské O2 areně totiž porazili Velkou Británii 5:2 a zajistili si záchranu. Sestup do nižší divize naopak nemine reprezentaci z ostrovů, která ani v šestém utkání na šampionátu nedokázala bodovat. Dvěma brankami zazářil talentovaný Eskild Bakke Olsen.

18:50

Hokejisté Švédska vyhráli i šesté utkání na mistrovství světa a ovládli pořadí skupiny B. Na čtvrtfinále tak s jistotou zůstanou v ostravské aréně a utkají se se čtvrtým týmem pražské skupiny. O vítězství 3:1 nad Francií, kterou znovu podržel brankář Quentin Papillon, rozhodl v úvodu třetí třetiny v přesilovce kapitán Erik Karlsson.

17:25

Společně s Davidem Pastrňákem nad posílením národního týmu neváhal. A nejen z důvodu, že na soupisce uviděl známé tváře z dřívějších let. Pavel Zacha přijel české reprezentaci pomoct na domácím mistrovství světa. Útočník Bostonu je rád, že může do turnaje skočit hned proti těžkému soupeři. Přímý přenos utkání Kanada – Česko sledujte na ČT sport a ČT sport Plus v úterý od 16:00.

16:50

Největší hvězda českého týmu a nejspíš i šampionátu dorazila. David Pastrňák po vypadnutí Bostonu v play-off absolvoval stejně jako Pavel Zacha hned druhý den zdravotní prohlídku a přiletěl do dějiště domácího mistrovství světa. Vidina šampionátu na domácí půdě všechny možné problémy přebila. Přímý přenos duelu s Kanadou sledujte v úterý od 16:00 na ČT sport a ČT sport Plus.

14:02

HOKEJ FOKUS PODCAST: Úvodní fáze mistrovství světa pomalu, ale jistě vrcholí. Jak jsou na tom favorité v ostravské skupině? A kdo si zajistí postup do čtvrtfinále play-off jako poslední? Nový díl Hokej fokus podcastu hodnotí také situaci slovenského týmu a herní proměnu Juraje Slafkovského. O tématech diskutují komentátor ČT sport Ondřej Zamazal a bývalý slovenský reprezentant a hokejový expert ČT sport Boris Valábik. Moderuje Tomáš Řanda.

11:00

Před 39 lety byla Česká republika na nohou. Zažila významný domácí šampionát, který je nesmazatelně zapsán do české hokejové historie. Tým Luďka Bukače zastavil sedmiletou vítěznou sérii Sovětského svazu na mistrovství světa a ve finálové skupině zdolal kanadský výběr budoucích superhvězd po slavné brance útočníka Jiřího Šejby, kterou završil hattrick. Hokejisté slavili poslední zlato v Praze a od té doby byly další tři pokusy neúspěšné.

09:45

Dnešní porce přenosů na ČT sport a ČT sport Plus:

16:00 Velká Británie Norsko
16:10 Švédsko – Francie (ČT sport Plus)
20:00 Finsko – Dánsko
20:10 Kazachstán – Polsko (ČT sport Plus)

08:45

PONDĚLÍ 20. KVĚTNA

23:41

Ve formě hrající hokejisté Slovenska proti Lotyšům narazili a čtvrtfinále si po porážce 2:3 po samostatných nájezdech zatím nezajistili. Naopak šance obhájců bronzu z loňského mistrovství světa ještě žije. Zejména díky famóznímu výkonu brankáře Kristerse Gudlevskise, jenž zapsal 41 zákroků a čaroval v nájezdech, které v sedmé sérii rozhodl Dans Ločmelis. Slováci jsou proto ve skupině B aktuálně čtvrtí, Lotyši s tříbodovou ztrátou pátí.

23:27

Do poloviny druhé třetiny byl zápas vyrovnaný, pak ale přišel naprosto zbytečný faul Fialy a Kanada se dostala na koně. V dlouhém oslabení inkasovali Švýcaři dva góly a k tomu všemu ještě neproměnili trestné střílení. Zápas se zlomil ve prospěch Javorových listů, které si z tohoto duelu odnesly tři body a usadily se na prvním místě pražské skupiny A. Švýcarsko – Kanada 2:3.

19:03

Důležité body v postupové matematice získali hráči Rakouska, kteří o vítězství nad Norskem 4:1 rozhodli ve druhé třetině. Norové dokázali ve třetí části výsledek už jen korigovat a v pondělí budou bojovat o záchranu v přímém souboji s Velkou Británií. Rakousku pomohl k výhře tříbodový Peter Schneider, na druhé straně se dokázal prosadit pouze Sander Engebraten.

18:43

Spojené státy deklasovaly na mistrovství světa Kazachstán 10:1 a po čtvrté výhře mají blízko k postupu do čtvrtfinále. K jistotě jim stačí jakýkoliv bodový zisk Slovenska proti Lotyšsku. Na triumfu Američanů se šesti body podílel Matt Boldy, pěti Johnny Gaudreau a čtyřmi včetně hattricku Brady Tkachuk. Kazaši prohráli popáté v řadě a v pondělí je čeká boj s Polskem o udržení v elitní kategorii.

17:35

Hokejisté Kanady se musejí v dnešním utkání základní skupiny A na mistrovství světa v Praze proti Švýcarsku obejít bez obránce Bowena Byrama. Dvaadvacetiletý produktivní bek Buffala dostal od disciplinární komise jednozápasový trest za faul na finského útočníka Jesseho Puljujärviho v sobotním utkání. O verdiktu disciplinární komise informovala mezinárodní federace IIHF. Přímý přenos utkání sledujte od 20:20 na ČT sport Plus.

16:14

Hokejistům Spojených států chybí poslední krok k postupu do čtvrtfinále, které mají v ostravské skupině MS jisté zatím pouze Švédové. Kazachstán na druhé straně potřebuje jakékoliv vítězství, aby nemusel brát zřetel na výsledek závěrečného duelu s Polskem. Přímý přenos sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

16:12

Zápas týmů z druhé poloviny tabulky skupiny A přinese souboj Norska s Rakouskem. Seveřané v dosavadním průběhu získali tři body za výhru nad trápícím se rivalem z Dánska, Rakušané naproti tomu dokázali překvapit v třetí třetině Kanadu a Finsko. Do zápasu ale oba celky nastupují po prohře a s čtyřmi obdrženými góly v zádech. Přímý přenos sledujte na ČT sport Plus.

15:00

Dnešní porce přenosů na ČT sport a ČT sport Plus

16:00 USA – Kazachstán 

16:10 Norsko – Rakousko (ČT sport Plus)

20:00 Slovensko – Lotyšsko

20:10 Švýcarsko – Kanada (ČT sport Plus)

14:00

NEDĚLE 19. KVĚTNA

22:53

Do vítězného konce zápasu doprovodila hokejisty Slovenska vyprodaná Ostravar Aréna. Slovenští fanoušci svůj tým poháněli mexickými vlnami i mocným jásotem, a podíleli se tak na jeho úspěchu. Dva góly a jednu asistenci zařídil Libor Hudáček. Slovensko zdolalo Francii poměrem 4:2.

22:36

Další tři body do tabulky skupiny A, se kterými se počítalo. Nastřádáno jich má český tým nyní patnáct. V utkání s Velkou Británií zazářil první útok a výrazně přispěl k vítězství 4:1. Roman Červenka odehrál velký zápas, když zapsal čtyři asistence. Lukáš Sedlák dvakrát skóroval a připsal si jednu přihrávku. Mezi střelce se zapsali i Jakub Krejčík a Ondřej Kaše. Do zápasu zasáhl hned po příletu ze zámoří Martin Nečas, ale nebodoval.

19:39

Hokejisté Finska podlehli v pražské skupině mistrovství světa Kanadě 3:5 a znovu si zkomplikovali cestu za postupem do čtvrtfinále. Suomi vedli po čtyřech minutách 2:0 a ve druhé třetině 3:2, Kanaďané ale díky povedené třetí třetině výsledek otočili. Před 17 303 diváky dal v 52. minutě vítězný gól útočník Brandon Hagel. Obránce Owen Power si připsal tři body za gól a dvě nahrávky.

19:33

Polští fanoušci měli převahu v hledišti, led však kontrolovali Němci. Díky jednoznačnému vítězství nad Poláky si připsali další tři body a semifinálový souboj mají téměř jasný. Dva góly vstřelil John-Jason Peterka. Německo porazilo Polsko 4:2.

16:16

Jeden z vrcholů pražské skupiny mistrovství světa je repríza finále šampionátu z roku 2022. Zatímco Kanada si zajistila postup už po čtyřech zápasech díky výhře Švýcarska nad Dánskem, Finové jsou ve složité situaci. Další neúspěch by jim výrazně zkomplikoval boj o poslední volné místo ve čtvrtfinále. Přímý přenos sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

16:16

Prozatím devítibodové Německo nastupuje proti outsiderovi skupiny B, Polsku. Jasnými favority duelu jsou němečtí hokejisté, kteří i díky aktivitě v posledních dvou zápasech zatím nastříleli obdivuhodných dvacet čtyři gólů. Polsko naopak doufá v zázrak, který by mu přisoudil body a pomohl mu vyhnout se bojům o udržení v elitní skupině. Přímý přenos sledujte na ČT sport Plus.

15:02

Ani Lotyšsko nenalezlo recept proti švédské hře. Švédští hráči naopak dokázali třemi brankami v rozmezí šestadvaceti vteřin přepsat historické tabulky a po výhře 7:2 si připisují další tři body v ostravské skupině.

15:01

Dánsko nezvládlo zápas s favorizovaným Švýcarskem a prohrálo 0:8. Neporažený tým skupiny A skóroval poprvé po čtyřech minutách první třetiny a následně trpělivým výkonem přehrál soupeře. Třemi body se na vítězství svého mužstva podílel Kevin Fiala a Nico Hirschier. Na druhé straně poprvé vystřídal dánský brankář Frederik Nissen Dichow.

14:28

Je připravený na utkání s Velkou Británií a bude nosit číslo 98. Dvě zásadní informace ohledně Martina Nečase po jeho příletu do dějiště mistrovství světa v Praze. Hrát na domácím šampionátu je pro něj srdeční záležitost, takže by preferoval neodpočívat. Jeho start ve večerním duelu si ale potvrdí až s trenéry. Přímý přenos utkání s Velkou Británií sledujte živě od 19:40 na ČT sport a ČT sport Plus.

12:30

Dorazí další dvě posily ze zámoří na domácí mistrovství světa v Praze? Vedení české reprezentace zopakovalo, že má zájem o útočníky Davida Pastrňáka a Pavla Zachu z Bostonu, kterým skončila klubová sezona po vyřazení Bruins z play-off NHL. Generální manažer reprezentace Petr Nedvěd s asistentem Martinem Havlátem chtějí oba hráče v průběhu soboty kontaktovat.

12:13

Dánsko čeká druhý zápas ve dvou dnech a po nutné výhře nad Velkou Británií vyzve Švýcarsko, které ještě v turnaji neprohrálo. V brance dánského výběru se představí opět plně vytížený Frederik Dichow Nissen. Na druhé straně nebude chybět brankář Zugu Leonardo Genoni nebo švýcarské hvězdy NHL Nico Hischier, Kevin Fiala a Nino Niederreiter. Přímý přenos sledujte na ČT sport Plus.

12:08

Na šampionátu dosud neporažené Švédsko nastupuje v dalším utkání ostravské skupiny B proti Lotyšsku. Boj o postup do čtvrtfinále ještě není ztracen, svěřenci Harijse Vitolinše však potřebují proti favoritům získat z aktuální páté příčky co nejvíce bodů. Přímý přenos sledujte na programu ČT sport a na ČT sport Plus.

12:07

HOKEJ FOKUS PODCAS: Českému týmu vychází vše podle plánu. Čtvrté vítězství v základní skupině na mistrovství světa proti Rakousku a k tomu vyhlídky na posily z NHL. Kam by se v sestavě mohl zařadit Martin Nečas? A měla by reprezentace vzít na šampionát Davida Pastrňáka i s Pavlem Zachou? Nejen o tom diskutují v novém dílu Hokej fokus podcastu pravidelný host Matěj Hejda a Petr Musil z webu ctsport.cz. Moderuje Tomáš Řanda.

11:05

Bylo to utkání druhé lajny. Poslední její člen David Tomášek už také nemá na mistrovství světa na kontě nulu, když svou trefou na 4:0 uzavřel skóre proti Rakušanům. Navíc nahrál na trefu kolegovi z útoku Dominiku Kubalíkovi, který ještě s Ondřejem Palátem asistoval právě u trefy Tomáška. A máme to komplet. "Je to povzbuzení do dalších výkonů, abych hrál podobně a abychom to ještě navyšovali v té lajně," řekl Tomášek.

11:00

Dnešní přenosy na ČT sport a ČT sport Plus
12:00 Lotyšsko – Švédsko
12:10 Dánsko – Švýcarsko (ČT sport Plus)
16:00 Kanada – Finsko
16:10 Německo – Polsko (ČT sport Plus)
19:40 Česko – Velká Británie
20:10 Francie – Slovensko (ČT sport Plus)

10:00

SOBOTA 18. KVĚTNA

22:42

Bodová minisérie Rakouska skončila, naopak ta česká pokračuje. Národní tým zvítězil 4:0 a na domácím mistrovství světa bodoval i v pátém duelu. Zajistil si tím jistý postup do čtvrtfinále play-off.

22:41

Američtí hokejisté po pomalém začátku porazili ve skupině B soupeře z Polska 4:1. Tým Spojených států si vylepšil bilanci na deset bodů a posunul se na druhé místo za vedoucí Švédsko. Poláci zůstávají poslední s jediným bodem.

20:23

Na ČT sport nyní sledujte utkání českých hokejistů s Rakušany. Na ČT sport Plus paralelně probíhá duel Polsko – USA.

20:23

Dánští hokejisté slaví na MS těsné vítězství 4:3 nad Velkou Británií. Ta do utkání vstoupila lépe a vedla po brance Liama Kirka. Poté ale Dánové zabrali. Opatrnou rozhodující třetinu rozhodli v přesilové hře, kdy branku na konečných 4:3 vstřelil Christan Wejse. 

20:22

Obhájci stříbra Němci si připsali druhou vysokou výhru za sebou. Po vítězství 8:1 nad Lotyšskem rozstříleli osmi góly také Kazachstán a nakročili do čtvrtfinále. Na výhře 8:2 se gólem a třemi asistencemi podílel John Peterka, čtyři přihrávky posbíral Wojciech Stachowiak. "Odehráli jsme dobré utkání," pochvaloval si německý kapitán Moritz Müller.

16:23

Obhájci stříbra Němci jsou po čtyřech zápasech v základní skupině B mistrovství světa mimo postupové pozice. Po dvou vysokých porážkách s USA a Švédskem si ale spravili chuť proti Lotyšsku a úspěch v duelu s Kazachstánem by je před závěrečným dvojbojem s outsidery dostal do výhodné pozice. Jediný asijský účastník šampionátu potřebuje po třech prohrách za sebou bodovat, aby se nemusel spoléhat na úspěch v posledním zápase proti Polsku. Přímý přenos sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

16:21

Skupina A pokračuje zápasem dvou prozatím posledních týmů tabulky. Trápící se Dánové se po třech prohrách v řadě střetnou s Velkou Británií, která stále čeká na první body v turnaji. V britském dresu se v první formaci představí i bývalý hráč Litvínova Liam Kirk, na druhé straně nechybí v brance Frederik Dichow Nissen. Přímý přenos sledujte na ČT sport Plus.

15:36

Mistrovství světa v Praze a Ostravě se přehouplo do druhé části základních skupin a nabízí se tak první pohled do individuálních rozšířených statistik. Až na Norsko a Velkou Británii mají všechny týmy po čtyřech duelech. Z dat oficiální databáze Wisehockey vyplývá, že turnaj si zatím podmaňuje ve třech statistických ohledech švýcarská hvězda Roman Josi. Pozadu nezůstali ani čeští útočníci David Kämpf a Dominik Kubalík, dostali se mezi top pětku ve dvou kategoriích.

11:14

Po vyřazení Caroliny Hurricanes z play-off NHL je pro národní tým k dispozici Martin Nečas. Generální manažer Petr Nedvěd uvedl, že českého útočníka čekají výstupní kontroly v klubu a až po nich se ukáže, zda reprezentaci na domácím mistrovství světa posílí.

11:12

Prožívá pohádkové období. Po brzkém konci a návratu ze zámoří a následném úspěšném restartu kariéry v extraligových Českých Budějovicích si užívá nečekanou účast na domácím mistrovství světa. Jáchym Kondelík coby reprezentační nováček na vrcholné akci vůbec neřeší, že nehraje tolik minut jako na klubové úrovni. Přímý přenos utkání Česko – Rakousko sledujte na ČT sport a ČT sport Plus od 19:40.

09:34

Dnešní porce přenosů na ČT sport i ČT sport Plus

16:00 Německo – Kazachstán

16:10 Velká Británie – Dánsko (pouze na ČT sport Plus)

19:40 Česko – Rakousko

20:10 Polsko – USA (pouze na ČT sport Plus)

9:30

PÁTEK 17. KVĚTNA

22:53

Po nezapomenutelném thrilleru s Rakouskem už Kanada dalšího papírově slabšího soupeře na mistrovství světa nepodcenila. Až do úvodu třetí části nepustila Norsko ke střele na branku a nakonec zvítězila 4:1, což jí posunulo zásluhou lepšího skóre na první místo ve skupině A.

22:36

Hokejisté Spojených států porazili Francii 5:0 a připsali si druhé vítězství v ostravské skupině MS. Favorit rozhodl už v první třetině, kterou opanoval první útok Boldy – Nelson – Gaudreau, který byl u všech čtyř branek. Dvakrát se prosadil Matt Boldy, jenž si připsal i asistenci. Čisté konto udržel Alex Nedeljkovic, stačilo mu k tomu deset zákroků.

18:55

Po dechberoucím comebacku proti Kanadě, které podlehli 6:7 po prodloužení, si hokejisté Rakouska připsali historické vítězství nad Finskem 3:2. Favorizovaní Suomi sice vedli 2:0, ale svěřenci Rogera Badera dokázali výsledek otočit. Hrdinou se stal Benjamin Baumgartner, jenž střelou v poslední sekundě rozhodl.

18:37

Švédsko zůstává na letošním mistrovství světa posledním týmem, který zatím neztratil ani bod. Tre Kronor dominují ostravské skupině a vítězstvím nad Kazachstánem 3:1 si prakticky zajistili postup do čtvrtfinále. Nejvýraznější postavou utkání byl brankář Nikita Bojarkin, který si připsal 41 úspěšných zákroků.

08:48

Dnešní porce přenosů na ČT sport i ČT sport Plus

15:45 Finsko – Rakousko

16:10 Kazachstán – Švédsko (pouze na ČT sport Plus)

20:00 Kanada – Norsko

20:10 USA – Francie (pouze na ČT sport Plus)

08:42

Čtvrtek 16. května

22:46

Po cenném skalpu Američanů si hokejisté Slovenska připsali na mistrovství světa další vítězství a poskočili na druhé místo ve skupině B. Tentokrát splnili úlohu favoritů, když v malém derby porazili Poláky 4:0. Gólem a dvěma asistencemi se blýskl kapitán Tomáš Tatar, dvakrát skóroval centr druhé formace Lukáš Cingel. Premiérové čisté konto na turnaji zaznamenal brankář Samuel Hlavaj.

22:41

Přemožitelé českého týmu Švýcaři si připisují na MS další vítězství. Švýcarský tým porazil Velkou Británii 3:0 a vede s jedenácti body tabulku "české" skupiny A.

21:00

Po první třetině vede Slovensko 2:0 v duelu s Polskem, stejným poměrem mají navrch také Švýcaři v utkání s Velkou Británií.

18:55

Dominik Kubalík, Ondřej Palát a Jan Rutta, tři posily z NHL se prosadily v gólové přestřelce s Dánskem a přispěly ke třetí výhře na domácím mistrovství světa. Svěřenci Radima Rulíka porazili Seveřany 7:4. Dánové udeřili první, Češi otočili na 3:1, ale rozhodli pak až v poslední části, kterou ovládli v poměru 4:2. Palát zapsal bilanci gól a asistence. David Tomášek posbíral dvě přihrávky.

18:54

Německý hokejový tým slaví nečekaně vysoké vítězství nad Lotyšskem, které ve skupině B rozdrtil 8:1. Němci hráli prim od začátku střetnutí a hře zcela dominovali. V pořadí skupiny si náš západní soused polepšil na šest bodů. 

15:22

Příležitost v brance ve čtvrtém utkání hokejové reprezentace na domácím mistrovství světa si vysloužila teď už patrná jednička Lukáš Dostál. Obranné a útočné formace se v duelu proti Dánsku nemění. Přímý přenos utkání sledujte na ČT sport a ČT sport Plus od 15:45.

10:00

Dnešní porce přenosů na ČT sport a ČT sport Plus

15:45 Česko – Dánsko

16:10 Německo – Lotyšsko (pouze ČT sport Plus)

20:00 Slovensko – Polsko

20:10 Švýcarsko – Velká Británie (pouze ČT sport Plus)

06:00

STŘEDA 15. KVĚTNA

23:12

Hokejisté Kanady po dvě třetiny zápasu proti Rakousku naplňovali očekávání a roli favorita, třetí třetina ale jednoznačně patřila Rakušanům, kteří pěti brankami srovnali na 6:6. Zápas v prodloužení pak rozhodl kapitán Kanady John Tavares po 15 vteřinách hry.

22:47

Francie v patrně klíčovém duelu o udržení vyhrála v Ostravě nad Polskem 4:2. V polovině zápasu vedl mírný favorit už o čtyři branky, nováček elitní divize i díky fantastickému zákroku českého rodáka Tomáše Fučíka, který naskočil na led v průběhu zápasu, duel zdramatizoval. Dva góly Francie zaznamenal Justin Addamo, který naskočil ke svému prvnímu utkání na šampionátu.

18:57

Svou první výhru na letošním šampionátu v Praze získali hokejisté Norska, kteří přehráli Dánsko 2:0. V zápase se prosadil nejprve Michael Brandsegg-Nygard a 6 vteřin před koncem do prázdné branky Erik Salsten. Ziskem tří bodů se Norové odlepili ode dna tabulky skupiny A a mají důležitý skalp v boji o udržení.

18:30

Lotyšsko zatím na mistrovství světa nikterak výrazně nezáří. Po dvou dvoubodových vítězstvích v ostravské skupině B nicméně tentokráte porazilo 2:0 Kazachstán a na kontě má už 7 bodů. Góly obhájců bronzu vstřelili ve druhé třetině Roberts Bukarts a Haralds Egle.

11:46

Pondělní utkání Česko – Švýcarsko sledovalo v České televizi 1,87 milionu diváků, což je zatím letošní rekord a zároveň nejvyšší sledovanost od roku 2019. Utkání na ČT sport sledovalo 50,9 procenta všech, kteří měli v tu dobu puštěnou televizi.

11:07

Dnešní zápasová porce na ČT sport a ČT sport Plus:

15:45: Dánsko – Norsko

16:10: Kazachstán – Lotyšsko (jen ČT sport Plus)

20:00: Kanada – Rakousko 

20:10: Polsko – Francie (jen ČT sport Plus)

00:03

Měl v prodloužení šanci zápas rozhodnout, ale ani Michalu Kempnému se to nepodařilo. Přiznal, že Švýcaři začali zápas lépe. "Od druhé třetiny jsme rozjeli nohy a pak už to byl vyrovnaný zápas," konstatoval po porážce v nájezdech.

23:31

Až ve třetím duelu na domácím mistrovství světa narazili. Čeští reprezentanti prohráli se Švýcary 1:2 po samostatných nájezdech, které rozhodl Philipp Kurashev. Výběr helvétského kříže díky tomu poskočil se ziskem osmi bodů do čela pražské skupiny o bod před Finsko, národní tým má šest bodů. Přímý přenos příštího utkání Česko – Dánsko sledujte na ČT sport a ČT sport Plus ve středu od 15:45.

23:03

Švédští reprezentanti zůstávají jako jediní v ostravské skupině nadále bez ztráty bodu. Ve třetím utkání mistrovství světa navázali hráči Tre Krone na svoji střeleckou pohodu a s Němci si poradili hladce 6:1. O jedinou branku německého týmu se postaral po úvodním nátlaku ve třetí třetině Leo Pföderl.

21:30

Střílel i nahrával a nakonec slavil výhru. Dva góly a asistence Miloše Kelemena pomohly slovenským hokejistům porazit na mistrovství světa tým USA 5:4 v prodloužení. Slováci ve třetí třetině ztratili tříbrankové vedení, podle bývalého hráče Mladé Boleslavi ale poté ukázali sílu a v nastavení získali druhý bod. Čtyřiadvacetiletý hráč vydařenou tečí střely Šimona Nemce zápas v čase 63:56 rozhodl.

20:20

Zastavit rozjeté Švédy se snaží hokejisté Německa, které již posílil mladý talent Lukas Reichel. Přímý přenos duelu sledujte živě na ČT sport Plus.

20:26

Po zdařilém reparátu s Kazachstánem si hokejisté Slovenska smlsli i na výběru USA. Americký celek bez gólmanské jedničky Alexe Lyona sice dokázal ve třetí třetině zázračně srovnat na 4:4, v prodloužení však rozhodl tečí autor úvodní branky Miloš Kelemen.

18:49

Hokejisté Finska zvítězili ve svém třetím utkání mistrovství světa v Praze nad Norskem 4:1 a poprvé inkasovali gól ze hry, pod který se podepsal Max Krogdahl. Jedinou norskou brankou ale pouze upravoval finální skóre, Finové do té chvíle nastříleli do branky Jonase Arntzena čtyři góly. Vítězství řídili Oliver Kapanen a Arttu Hyry oba shodně dvěma brankami. Kapanen tak na šampionátu vstřelil pět branek ve dvou zápasech.

16:42

Od začátku MS eviduje pražská policie už bezmála 250 falešných vstupenek. Pro ČT to v pondělí potvrdila policejní mluvčí Eva Kropáčová. V Ostravě, kde český tým v základní skupině nehraje, řešila krajská policie o poznání méně případů – do pondělního rána přesně dvacet tři. Někteří lidé se podle policistů prokázali namnoženými lístky, někteří měli úplná falza.

16:20

Po zdařilém reparátu s Kazachstánem čelí hokejisté Slovenska zatím nejtěžší zkoušce na šampionátu. V ostravské areně měří síly s výběrem USA, který v sobotním zápase přišel o svoji gólmanskou jedničku Alexe Lyona. Přímý přenos utkání sledujte živě na ČT sport a ČT sport Plus.

16:20

Pražská skupina mistrovství světa pokračuje dalším severským střetnutím. V roli favorita jsou Finové, kteří sice s Českem ztratili cenný bod po prohraných samostatných nájezdech, chuť si ale spravili včera drtivou výhrou 8:0 nad Velkou Británií. Norové srdnatě vzdorovali nejprve Švýcarům a poté i Čechům, ani z jednoho zápasu ale body nevykřesali. Přímý přenos utkání Norsko – Finsko sledujte na ČT sport Plus.

12:00

Zprávy z předchozího dne a pondělní rozbruslení nasvědčují tomu, že útočník národního týmu Dominik Kubalík by měl být k dispozici na večerní souboj se Švýcary. Na dopoledním rozbruslení trénoval s týmem bez větších potíží.

11:00

Dnešní zápasová porce na ČT sport a ČT sport Plus:

16:00 USA – Slovensko

16:10 Norsko – Finsko (pouze ČT sport Plus)

19:40 Švýcarsko – Česko

20:10 Německo – Švédsko (pouze ČT sport Plus)

06:00

PONDĚLÍ 13. KVĚTNA

22:56

Velkou gólovou přestřelkou skončilo alpské derby mezi Rakouskem a Švýcarskem. Druzí jmenovaní otočili nepříznivý stav, když prohrávali 0:2, a nakonec v divokém závodě zvítězili 6:5. V poslední minutě základní hrací doby rozhodl svým třetím gólem v zápase Nico Hischier.

22:55

Poláci navázali nadšeným výkonem na úvodní duel s Lotyšskem, ve kterém ukořistili bod. Švédsko bylo ale nakonec pro srdnatě bojujícího nováčka elitní skupiny příliš velkým soustem. Tre Kronor zejména díky dvěma brankám a asistenci hvězdného Erika Karlssona zvítězily 5:1 a jako jediné ještě neztratily v ostravské skupině MS ani bod.

19:32

Výkonnostně vyrovnaný souboj nabídl zápas Lotyšsko – Francie. Nejednalo se o gólově nejatraktivnější utkání, zato o zajímavé herní situace nebyla nouze. Do akce se dvakrát dostali i videorozhodčí, kteří museli zkoumat neukázněnost na obou stranách. Týmy se nakonec musely o body podělit, lépe z duelu ale vyšlo Lotyšsko, které si s Francií poradilo poměrem 3:2 v prodloužení.

19:17

Hokejisté Kanady v zápase proti Dánsku nepřipustili zaváhání a severského soupeře porazili 5:1. Ačkoli Dánové nabrali ve druhé třetině tempo, závěrečná část patřila Kanaďanům i díky 26 střelám na branku. Dvěma góly v utkání se předvedl Connor Bedard a se čtyřmi góly ze dvou utkání je zatím neproduktivnějším hráčem turnaje.

18:21

Druhé utkání na mistrovství světa v Ostravě se slovenským hokejistům podařilo výrazně lépe. Do duelu s Kazachstánem vstoupili daleko zodpovědněji, což jim přineslo ovoce v podobě premiérové výhry 6:2. Zlepšený výkon oproti pátečnímu nezdaru s Německem si pochvalovali i sami hráči, kteří doufají, že je výhra posune kupředu před pondělním zápasem s výběrem USA.

16:14

Polskem lehce zaskočené Lotyšsko se střetává s Francií, která ve svém prvním zápase turnaje podlehla Kazachstánu. Oba celky si po úvodních utkáních šampionátu chtějí zlepšit chuť. Byť se jedná o jejich teprve druhý zápas, v koncové části MS budou mít body, které vítěz dnes získá, cenu zlata. Přímý přenos sledujte na ČT sport Plus.

16:03

Obhájci titulu Kanaďané zahájili svou pouť na šampionátu v Praze vítězstvím nad Velkou Británií 4:2. Jako další proti nim stojí Dánové, kteří si v prvním duelu poradili s Rakouskem 5:1. Pro reprezentaci javorového listu by se opět mělo jednat o jednoznačnou záležitost, Dánové však mohou zkusit favorita zaskočit. Přímý přenos sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

15:30

Finové předvedli bohatou kanonádu a Brity nakonec obdarovali osmi góly. Velké Británii se ani během třetího vzájemného zápasu v historii MS nepodařilo proti Finsku skórovat. Hattrickem se blýskl Oliver Kapanen. Suomi zítra čeká severský duel proti Norsku, Velká Británie nastoupí ve středu proti Švýcarsku. Přímé přenosy bude možné zhlédnout na ČT sport Plus.

15:12

Celkem třicet pět falešných vstupenek napočítali policisté za druhý den hokejového šampionátu. V pátek policie zaznamenala okolo dvou set takových případů. Na neplatnou vstupenku lidi upozorní turniket, následně je organizátoři odkážou na reklamace. Policisté radí lidem, aby vstupenky na mistrovství kupovali jen od oficiálních prodejců.

15:10

Napravit nepovedený start šampionátu se slovenským hokejistům povedlo ve velkém stylu. Ofenzivně bohatou podívanou v Ostravě otevřel v přesilovce Martin Pospíšil, kterého do konce první třetiny napodobili i Martin Faško-Rudáš a Matúš Sukel'. Výběr Kazachstánu sice dokázal v úvodu druhé dvacetiminutovky snížit, nakonec však svěřencům Craiga Ramsayho podlehl 2:6.

15:08

Finové předvedli bohatou kanonádu a Brity nakonec obdarovali osmi góly. Velké Británii se ani během třetího vzájemného zápasu v historii MS nepodařilo proti Finsku skórovat. Hattrickem se blýskl Oliver Kapanen. Suomi zítra čeká severský duel proti Norsku, Velká Británie nastoupí ve středu proti Švýcarsku.

12:20

Slováci vstoupili do mistrovství světa v Ostravě porážkou 4:6 s Německem. Odčinit nezdárný start mohou proti Kazachstánu, který naopak zvládl důležitý duel s Francií. Přímý přenos utkání sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

12:14

Finsko bylo v úvodním zápase letošního šampionátu v počtu střel vyslaných na soupeřovu bránu poměrně úsporné a v zápase proti Česku ukořistilo pouze bod. Velká Británie naopak předvedla sympatický výkon proti Kanadě. Ostrované s Finy, kteří si od dnešního zápasu slibují jednoduchý skalp, měří síly teprve potřetí a mají možnost proti jezerní zemi poprvé skórovat. Přímý přenos sledujte na ČT sport Plus.

09:47

Ohlasy po utkání Česko – Norsko.

Trenér Radim Rulík si váží mentálního nastavení mužstva. Za klíčový okamžik bitvy s Norskem považoval ubráněné dvojnásobné oslabení na začátku druhé třetiny.

Petr Mrázek neprožil vůbec jednoduchý zápas. Mířilo na něj minimum střel, v první třetině třikrát inkasoval. Na vystřídání nemyslel.

Zkušený obránce Radko Gudas poutal i v duelu s Norskem pozornost. Fyzický hokej proti severským chasníkům vyhovoval jeho naturelu a dokázal ztížit hru norské hvězdě Matsi Zuccarellovi.

08:00

Dnešní zápasová porce na ČT sport a ČT sport Plus:

12:00 Slovensko – Kazachstán

12:10 Finsko – Velká Británie (pouze ČT sport Plus)

16:00 Dánsko – Kanada

16:10 Lotyšsko – Francie (pouze ČT sport Plus)

20:00 Švédsko – Polsko

20:10 Rakousko – Švýcarsko (pouze ČT sport Plus)

06:00

NEDĚLE 12. KVĚTNA

22:54

Druhé vítězství na domácím šampionátu proti severskému soupeři. Vychytanou výhru zapsal i Petr Mrázek, který však proti Norsku zažil krušné chvíle, když inkasoval v první třetině třikrát ze šesti střel. Češi zvítězili 6:3, ale zápas museli otáčet ze stavu 1:3. Na třech bodech do tabulky skupiny A se výrazně podílel jubilant Roman Červenka. Ve dvoustém reprezentačním zápase dvakrát skóroval.

22:47

Jednoznačný průběh mělo utkání mezi výběry Spojených států a Německa. Američané soupeře rozdrtili vysoko 6:1 a v ostravské skupině mistrovství světa si připsali již druhé vítězství.

19:23

Dánové si pohlídali zápas proti Rakousku a za bezproblémovou výhru si připisují tři body. Po opatrném vstupu do zápasu zahřáli své střelecké zbraně a Rakousko přehráli 5:1. Hattrick vyšperkovaný jednou asistencí zaznamenal Blichfeld, dvěma nahrávkami přispěl Patrick Russell.

14:40

Popáté v historii se Francie střetla s Kazachstánem, teprve podruhé mu podlehla. Hokejisté Kazachstánu vstoupili do mistrovství světa v Ostravě výhrou 3:1 nad Francií.

14:25

Situace před gólmanem. Velké téma prvních dnů světového šampionátu. Průběh duelu Česka s Finskem mohl být jiný, kdyby rozhodčí trvali na svém původním verdiktu a gól Ondřeje Paláta uznali. Jenže po trenérské výzvě Finů otočili a stav zůstal nerozhodný. Expert ČT a bývalý reprezentační brankář Pavel Francouz s rozhodnutím souhlasil a ve studiu MS moment vysvětlil.

12:30

Generální manažer české reprezentace prohlásil, že k národnímu týmu se žádný hráč z nižší zámořské AHL nepřidá. Definitivně tak padla varianta, že by mužstvo posílili zástupci z farmářských klubů NHL, kteří vypadli nebo ještě vypadnou z tamních vyřazovacích bojů.

12:00

Také v Ostravě se možná postaví na led český hokejista. Nyní gólman s čerstvým polským pasem Tomáš Fučík zažije v následujících dnech opravdu speciální chvíle. Třicetiletý brankář by si měl připsat premiérový start na mistrovství světa.

10:15

Kapitán české reprezentace Roman Červenka nastoupí proti Norsku k dvoustému utkání za národní tým.

09:23

Dnešní zápasová porce na ČT sport a ČT sport Plus:

12:00 Velká Británie – Kanada

12:10 Francie – Kazachstán (pouze ČT sport Plus)

16:00 Polsko – Lotyšsko

16:10 Rakousko – Dánsko (pouze ČT sport Plus)

19:40 Norsko – Česko

20:10 USA – Německo (pouze ČT sport Plus)

06:00

SOBOTA 11. KVĚTNA

00:20

Momenty úvodního dne šampionátu si připomeňte ZDE.

00:20

Mistrovství světa nabídlo hned první den souboj dvou největších favoritů skupiny B. Švédové díky dvěma brankám a asistenci Joela Erikssona Eka porazili Spojené státy 5:2. Američané inkasovali poslední dva góly při závěrečné power-play.

00:19

Náročný, ale vítězný vstup do domácího turnaje. Češi na úvod světového šampionátu přetlačili Finy 1:0 po samostatných nájezdech, které rozhodli Ondřej Kaše s Romanem Červenkou.

19:07

Ostravská skupina mistrovství světa začala ostře sledovaným duelem. Slovensko sice přestřílelo soupeře 39:22, přesto ale popáté za sebou na MS Německu podlehlo. Obhájce stříbrných medailí táhl za vítězstvím zejména tříbodový Leo Pföderl, který ke dvěma přihrávkám přidal na začátku 57. minuty vítězný gól.

18:47

Úvodní utkání světového šampionátu dopadlo vítězně pro Švýcarsko, v pražské O2 areně si poradilo s Norskem 5:2.

18:15

Hokejisté Kanady si poprvé zatrénovali v dějišti turnaje. Původně měl výběr vedený koučem Andrém Tourignym vyjet na led už ve čtvrtek, přednost však dostalo tmelení týmu.

17:50

V první den hokejového šampionátu zaznamenali policisté v Praze asi 200 případů falešných nebo několikrát přeprodaných lístků. Škodu odhadují na 400 000 korun. V průběhu dne policie informovala i o několika podobných případech v Ostravě.

17:00

Všech 64 utkání právě startujícího mistrovství světa v hokeji nabídne Česká televize živě na ČT sport nebo také na ČT sport Plus, tedy na webu, v mobilních aplikacích a v rámci HbbTV. Web ctsport.cz přinese z MS v hokeji nejbohatší videoobsah v Česku. Kromě toho se fanoušci mohou těšit na sérii aktuálních podcastů s analýzami a názory expertů.

16:20

Mistrovství světa v hokeji odstartovalo zápasy Švýcarsko – Norsko a Slovensko – Německo.

15:50

Kanada hlásí výraznou posilu. Na mistrovství světa se představí podle webu kanadské televizní stanice TSN kapitán Toronta John Tavares.

13:00

Češi vstoupí do mistrovství světa možná bez jednoho z hlavních zamýšlených střelců. Dominik Kubalík absentoval na rozbruslení před utkáním s Finskem, neboť odjel k porodu manželky. Pokud duel nestihne, rozehraje národní tým nadcházející turnaj zřejmě jen s jedenácti útočníky.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články