Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Šampionát v ČT: Všechny zápasy živě, široký tým expertů, aplikace HbbTV i podcasty

Všech 64 utkání právě startujícího mistrovství světa v hokeji nabídne Česká televize živě na ČT sport nebo také na ČT sport Plus, tedy na webu, v mobilních aplikacích a v rámci HbbTV. Web ctsport.cz přinese z MS v hokeji nejbohatší videoobsah v Česku. Kromě toho se fanoušci mohou těšit na sérii aktuálních podcastů s analýzami a názory expertů.

Studio ČT v O2 areně
zdroj: ČT autor: Matěj Jankovský

"Rozšiřujeme tým expertů. Dojde k oživení jeho počtu a způsobu, jak budeme glosovat zápasy. Už během sezony jsme vyzkoušeli Petra Koukala a Rostislava Olesze. V poslední době také Jakuba Voráčka a nově přivítáme Pavla Francouze jako speciálního experta ve studiu. Během mistrovství světa budeme mít ještě experta v Ostravě na slovenský tým, a to Borise Valábika," přiblížil šéfkomentátor ČT sport Robert Záruba.

Česká televize využije toho, že je světový šampionát v Česku, což se promítne i do programu. "Máme studio v obou arénách, v Praze i Ostravě. Naši reportéři budou i na dalších místech kolem haly a ve fanzóně. Nabídneme i rubriku s názvem Pro hokej, jaký je zaměřenou na pohled do zákulisí turnaje," dodává Záruba.

Umístění studia v pražské aréně je prakticky stejné jako v roce 2015. U ostravského studia došlo k zavěšení gondoly na stěnu haly, protože umístění z roku 2015 nebylo možné s ohledem na úpravy Ostravar arény použít. Pořadatelům se díky tomu podařilo ušetřit zhruba 500 míst pro fanoušky.

Zajímavostí je, že pražské i ostravské studio obslouží jediná režie, navíc sídlící na Kavčích horách, tedy nikoli přímo v místě konání akce. "Takzvanou remote production jsme využívali i při mistrovství světa v roce 2015 a intenzivně ji používáme od covidu, tedy asi tři roky. Hlavní režie v takovém případě není v přenosovém voze na místě, ale je u nás v SK 7," říká režisér hokejových přenosů Jan Celner.

Výkonný ředitel ČT sport Jiří Ponikelský:

"Těší nás, že můžeme ve vysílání opět nabídnout bohatý hokejový program, a to nejen ze samotných zápasů. Diváci u televizních obrazovek dostanou detailní servis, samozřejmostí budou také rozhovory a analýzy. Za vyzkoušení stojí i nová HbbTV aplikace vytvořená speciálně k hokejovému šampionátu."

Pro reportéry a komentátory představuje světový šampionát práci od rána do noci. "Začínám ráno, ranním rozbruslením národního týmu – v den, kdy je zápas. Případně tréninkem – v den, kdy Češi zápas nehrají. Musím sledovat složení formací, vymyslet nějaké téma, natočit na toto téma pár rozhovorů. Poté namluvit a postříhat příspěvek do poledních zpráv. Po poledni postříhat témata do přenosů, přeložit, poslat podklady do Prahy. Poté musím vymyslet, namluvit a postříhat příspěvek do Branek, bodů, vteřin. A pak už je většinou čas na to, v rychlosti se nalíčit, učesat a jít dělat živé rozhovory do přímých přenosů. Konec je většinou o půlnoci," popisuje reportérka Darina Vymětalíková.

Úplně nová úloha letos čeká Janu Niklovou, která bude mít na starost ostravské studio. "Studio v Praze budou uvádět Robert Záruba a Jiří Hölzel. V Ostravě budu já a k tomu baterie expertů. Je to o dost intenzivnější než má běžná práce," říká Jana Niklová.

S Ostravou má domácí mistrovství světa spojené i Ondřej Zamazal. "V metropoli Moravskoslezského kraje budu turnaj trávit už potřetí v řadě. A pokaždé v trochu odlišné roli, kopírující můj osobní vývoj v redakci sportu ČT. Svou třetí ostravskou hokejovou misi vyhlížím s dostatečnou znalostí haly i města a s jasně určeným plánem, který zahrnuje osmnáct utkání, zejména Slováků, ale zvědav jsem i na nováčky z Polska či Lotyšska, jejichž příznivci to vždy dokážou roztočit," těší se Ondřej Zamazal.

Všechny zápasy začínajícího MS mohou diváci sledovat na ČT sport Plus, tedy na webu ctsport.cz, v mobilní aplikaci ČT sport a speciální HbbTV aplikaci. Na všech platformách budou zároveň dostupné i záznamy a sestřihy jednotlivých utkání.

Web ctsport.cz přinese kromě bohatého videoobsahu také aktuální zpravodajství z dění na šampionátu a detailní analýzy s experty v podcastech.

Hlasujte ve finále 12 anket / 12 vítězů

Od MS 2012 mohli diváci každé mistrovství vybírat vítěze anket národního týmu v různých kategoriích, od nejslavnějšího gólu přes největší rivalitu až po nejkrásnější dres. Šampionátem v Praze historická série vrcholí. Vyberte si ze všech vítězů toho svého.

Během hokejového šampionátu mohou diváci také zhlédnout čtyři minipříběhy z nové kampaně České televize s názvem Tak určitě! Jejím cílem je propagace pozitivních hodnot ve sportu. Spoty, jejichž příběhy se odehrávají v hokejovém prostředí, vytvořil kreativní tým okolo scenáristy Petra Kolečka a producenta Dana Strejce.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články