Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Sestřihy a momenty 10. dne MS: Švýcaři ovládnou skupinu v Rize, Američané dál dominují v Tampere

V obou skupinách na mistrovství světa jsou také po desátém hracím dnu dva stoprocentní týmy. Zatímco v Tampere se na vítězné vlně dále vezou Američané, kteří deklasovali Francii 9:0, v Rize si už pojistili postup do čtvrtfinále z prvního místa Švýcaři. Ti obrátili duel proti české reprezentaci z 0:1 na konečných 4:2 a budou nejvýše nasazeným týmem ze skupiny B.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko – Švýcarsko

Švýcaři rozhodli o triumfu nad českým výběrem ve druhé třetině, v níž dokonali obrat a dvoubrankový náskok 3:1 se ukázal jako klíčový. O obě trefy se postaral nestor švýcarské sestavy Andres Ambühl a znovu potvrdil, že i v 39 letech má reprezentaci stále co nabídnout. V závěru pak snížil Dominik Kubalík, jenž se pro změnu postaral o nový český rekord na šampionátech, když vstřelil osmý gól na turnaji. Více ale Češi už nestihli, razítko na švýcarské vítězství 4:2 dal Tanner Richard. Na svěřence trenéra Kariho Jalonena zbyde souboj o druhé místo s Kanadou.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Slovinsko – Slovensko

Jiné starosti mají Slováci. Ti si udrželi naděje na postup do play-off po utrápené výhře nad Slovinskem 1:0. Jedinou branku utkání zařídil na začátku druhé třetiny Richard Pánik, čisté konto vychytal Stanislav Škorvánek. V zápase proti Norsku potřebují slovenští hokejisté získat znovu tři body, aby poskočili na vytoužené čtvrté místo před Lotyše. Slovinci po roce sestoupí z elitní skupiny šampionátu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání USA – Francie

V Tampere zatím Američané získali všechny body a pohodu potvrdili také proti Francii. Na demolici 9:0 se podílel Cutter Gauthier hattrickem a celkově čtyřmi body, jeho parťák T. J. Tynan měl opačnou bilanci 1+3. V posledním utkání si to Spojené státy rozdají proti Švédsku o triumf ve skupině A.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Německo – Maďarsko

Němci přidali proti Maďarům třetí vítězství v řadě, tentokrát se radovali 7:2 a po špatném začátku na turnaji mají nakročeno k postupu do play-off. Další výhru řídil J. J. Peterka, autor čtyř bodů (1+3), dvakrát se trefil Nico Sturm. Maďary čeká závěrečný duel s Rakouskem o záchranu mezi elitou.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články