Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Německu nedorazí na MS ani druhá vytoužená hvězda. O Grubauerovi rozhodl čas

Doufali, že dorazí útočník Leon Draisaitl, ale nevyšlo to. A němečtí hokejisté se na mistrovství světa nedočkají ani pomoci od brankáře Philippa Grubauera. Vedení svazu ve čtvrtek večer potvrdilo, že jednička Seattlu v NHL se k reprezentaci po vyřazení ve druhém kole Stanleyova poháru nepřipojí kvůli časovému faktoru.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Dánsko – Německo

Stejně jako v případě hvězdného útočníka Leona Draisaitla z Edmontonu, jehož možný start na šampionátu padl ve středu, rozhodl "časový faktor". Jedenatřicetiletý gólman aktuálně nemůže opustit Seattle.

"Rozhodl faktor času. Kvůli různým schůzkám, které ho ještě čekají, teď nemůže opustit Seattle. Dohodli jsme se proto, že tentokrát nepřiletí. Po jeho případném příletu do Tampere by podle našeho společného názoru měl málo času, aby po týdnu bez tréninku a zápasu přepnul do režimu mistrovství světa a v posledním týdnu turnaje začal chytat," řekl sportovní ředitel německého svazu Christian Künast.

Grubauer se na MS představil naposledy loni, kdy odchytal pět zápasů a pomohl týmu k postupu do čtvrtfinále, ve kterém Němci prohráli 1:4 s Českem a obsadili sedmé místo v konečném podaří.

Německý výběr ve čtvrtek večer porazil Dánsko 6:4 a připsal si první výhru na MS. Dnes Němce čeká souboj s Rakouskem a poté se ve skupině A utkají ještě s Maďarskem a Francií. Trenér Harold Kreis bude i nadále spoléhat na dvojici Mathias Niederberger – Dustin Strahlmeier. Třetí místo pro brankáře na soupisce by měl zaujmout Maximilian Franzreb.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články