Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Zámorský: Doufám, že proti Lotyšům navážeme na první dvě utkání

Zápasovou atmosféru na mistrovství světa už zažil. Obránce Petr Zámorský si před dlouhými pěti lety v Minsku připsal tři asistence, v roce 2016 do hry nezasáhl. Byl trpělivý a po týdnech přípravy se konečně dostal na soupisku. Teď je před ním utkání s Lotyšskem. Pomoci chce svým výkonem k tomu, aby tým navázal na dva úvodní vítězné duely šampionátu. Přímý přenos střetnutí s Lotyšskem vysílá ČT sport a web ctsport.cz od 19:45.

Petr Zámorský
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Zámorský si šanci vyčekal. "Těším se moc, protože čekání nebylo úplně krátké s celou tou přípravou. Takže jsem rád, že se to vyplatilo si počkat a naskočím do zápasu. Budu se snažit podat co nejlepší výkon, abych pomohl týmu," uvedl šestadvacetiletý Zámorský po rozbruslení.

"První dva zápasy byly od kluků super, odmakané na sto procent. S Rusy to trošku nevyšlo, ale to tak někdy bývá. Doufám, že dnes zase navážeme na ta první dvě utkání," přál si Zámorský.

Brankářskou dvojici pro utkání vytvoří Bartošák a Pavlem Francouzem, jenž se připojil k mužstvu v neděli. Přednost dostane patrně Bartošák, který odchytal úvodní zápas se Švédy (5:2) a přes porážku 0:3 si vedl dobře i v pondělním souboji s Ruskem.

Trenéři ale jako obvykle nasazení gólmanů tají. "Bude chytat jeden z brankářů, kteří byli dneska na rozbruslení. Oba jsou připravení," podotkl asistent trenéra Robert Reichel.

Zápas bude důležitý s ohledem na boj o čtyři postupové pozice do čtvrtfinále play-off. "Půjdeme do toho s velkým odhodláním uspět a zápas vyhrát. Víme, že proti nám bude těžký soupeř, ale náš tým má sílu a jsme schopní je porazit," uvedl asistent trenéra Reichel.

Pravděpodobná sestava ČR:

Bartošák - Gudas, Kolář, Hronek, D. Musil, Rutta, Moravčík, Zámorský, D. Sklenička - J. Voráček, Simon, Frolík - J. Vrána, Faksa, Palát - Řepík, Jan Kovář, D. Kubalík - H. Zohorna, T. Zohorna, Jaškin.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články