Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Nadále bojujeme o pódium, říká Rybář před druhou půlkou MS

Kontiolahti - Do druhé poloviny ve středu vstoupí biatlonové mistrovství světa. V komorním prostředí finského Kontiolahti zatím čeští reprezentanti vybojovali zlato ze smíšené štafety a od středy do neděle můžou přidat další cenné kovy. Vytrvalostní závod žen sledujte živě od 16:55 na programu ČT sport a našem webu.

Sport
zdroj: ČT4

Po dvou dnech volna zasáhnou do bojů ve středu ženy ve vytrvalostním závodu a o den později si to ve stejné disciplíně rozdají muži. Pak přijdou na řadu štafety a především ta páteční ženská bude po třech českých výhrách ve Světovém poháru očekávána s velkým napětím. Muži mají štafetu v sobotu a v neděli šampionát zakončí závody s hromadným startem. "Každého výsledku v elitní desítce si ohromně ceníme. Nadále však budeme bojovat i o pódium," řekl šéftrenér Ondřej Rybář.

"Určitě nemáme tendenci polevit. Vždyť každý ze sportovců má snahu dosáhnout co nejlepší výsledek," dodal. Michal Šlesingr vidí šanci na stupně vítězů ve všech nadcházejících závodech. "Vzhledem k tomu, že si připadám v poměrně slušné běžecké formě. Otázkou je, jak se věci sejdou, špička je hodně vyrovnaná a medaile jsou jen tři na každý závod," řekl Šlesingr.

Dotknout se medaile ve vyrovnaném startovním poli znamená mít i notnou dávku štěstí. "Je to o souhře mnoha okolností, štěstí nevyjímaje," přitakal Rybář. "Důležitý je aktuální fyzický stav, rychlost lyží a skutečnost, jak kdo ve větrných podmínkách vyhodnotí situaci na střelnici. Jestli mu kalibrová rána spadne, či nikoliv. Je to otázkou i toho, jak si povedou soupeři," vypočítal Rybář důležité faktory úspěchu.

Češi v předešlých pěti závodech vyhráli mix a přidali dalších pět umístění v desítce. "Jsme zatím spokojení," zhodnotil Rybář první část MS v Severní Karélii. "Snad s výjimkou sprintu žen, který ovlivnil vítr, jsme byli schopni atakovat nejvyšší příčky. To je hodně cenné. Všichni jedou naplno a mají touhu i snahu uspět."

Ve větrných podmínkách v Kontiolahti je důležitá koncentrace. "Obdivuji, jak třeba Michal Šlesingr dokázal ve stíhačce závod vyhodnotit. Měl riskovat a střílet rychleji, nebo si ránu vystát? Zvolil druhou možnost a udělal dobře," řekl Rybář. Oddech si v pondělí a v úterý vzal ve Finsku i vítr. "Máme nádherné azuro a vůbec nefouká," popsal počasí Rybář. Ve středu se ovšem má idylka zkazit a ke konci týdne i přimrzne. "Předpověď tvrdí, že na závody bude opět foukat," dodal kouč.

Zdroj
ČTK, idnes.cz, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články