Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Nezapomenutelný šampionát zakončila Soukalová zpěvem

Nové Město na Moravě - Světový šampionát v biatlonu slavil úspěch a nadchl fanoušky. Těch nakonec dorazilo na závody přes 190 tisíc. Úplnou tečku za mistrovstvím udělala Gabriela Soukalová. Postavila se na vyvýšený stupínek v cílovém prostoru, za ní se seřadili dobrovolníci, organizátoři a rozhodčí. Chytili se za ramena a pohupovali se v rytmu písně Don't Speak od skupiny No Doubt.

Gabriela Soukalová
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

Na počátku byla sázka. Když český tým získá na domácím šampionátu medaili, Soukalová před slavnostním zakončením šampionátu ukáže, že má pěvecký talent. Hned v úvodním soutěžním dnu získala smíšená štafeta bronz a Soukalová začala trénovat na vystoupení. Během MS bydlela s Jitkou Landovou, která už tři dny před skončením šampionátu prý měla zabalené věci. "Asi si oddychla, když dneska odjela, protože já to zpívala furt," smála se třiadvacetiletá Soukalová.

Takové publikum jako dnes nikdy neměla a asi už nikdy mít nebude. "Ten pocit byl zpočátku podobný, jako když stojíme na startu a ještě nevíme, co nás čeká," prohodila Soukalová. Když dostala mikrofon do ruky, hlas se jí několikrát zadrhl. "Chtěla bych poděkovat za nezapomenutelnou atmosféru," řekla zaplněným ochozům.

Trenér žen Jindřich Šikola měl tak trochu velké štěstí, že další medaile nebyla. To by totiž prý musel zpívat s ní. "Škoda, na to jsem se těšila. Ale on říkal, že by zazpíval písničku 'Běžím do lesa' a utekl by tam," smála se Soukalová.

Je nám líto, video expirovalo.
Závěr úspěšného šampionátu
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články