Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Krčmáře chyba s klapkou vůbec nerozhodila. To se mi stávalo poměrně často, glosovala Soukalová

Smíšenou štafetu na úvod šampionátu pokazil. Ke konci mistrovství se ale Michal Krčmář v mužském týmovém závodě dostal do varu. Vleže stačil zareagovat na změnu oproti nástřelu, na stojce udělal chybu s klapkou, leč všechno zvládl a odjížděl jako první. Vysočina Arena praskala nadšením. Přímé přenosy vysílá ČT sport. V neděli sledujte závěrečné závody s hromadným startem, ve 13:45 startuje studio před masákem žen, v 16:00 pak přijdou na řadu muži.

Michal Krčmář
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Ajajaj," tiše hlesl expert ČT Roman Dostál v přímém přenosu. Ihned věděl, že je to nepříjemný moment.

Krčmář přijel na stav číslo jedna, česká štafeta vedla, diváci se ztišili v očekávání věcí příštích. Ostřílený biatlonista si ovšem nevšiml jedné důležité věci.

"Byla to Michalova chyba, že si zapomněl otevřít přední klapku," komentoval po střelbě Dostál. "Ale nenechal se tím rozhodit. Dostal se sám pod tlak, ale zvládl to bravurně. Poslední rána centrová, ležáková. Perfektní, věděl, co dělá," popsal průběh položky expert ČT.

"Pět vteřin jsem tam určitě tou manipulací nechal," poznamenal Krčmář v cíli svého úseku. Ale že by porušil pravidla, rázně odmítl. "Závěr jsem si pootevřel, zbraň byla zajištěná," dodal.

Jisté pochybnosti měl i sportovní ředitel svazu Ondřej Rybář. "Toho jsem se trochu bál. Ale nesáhl před lauf, je to o rozhodování," uvedl ve studiu ČT. "Nepůsobilo to na mě dobře, měl jsem z toho trošku obavu, ale nenechal se vykolejit," doplnil Rybář.

Není to tak časté, ale občas k něčemu podobnému dojde. "Vy si po klapce sáhnete, ona se úplně neodklopí a už berete, že jste ji automaticky odklopili. Viděli jste, že si tu polohu dělal, až pak se podíval a viděl, že je zavřená," popsal moment Rybář.

"To se mi stávalo poměrně často, nejen na tréninku, ale i v závodě. Obdivuju Michala, protože je to poměrně nepříjemné, když se to stane v momentu, kdy na tom tolik záleží. Srovnat se a vystřihnout tu položku jako Michal, to smekám," glosovala ve studiu ČT Gabriela Soukalová.

Sečteno, podtrženo. Položka za třicet sekund. Bezchybná. Krčmář stále vedl celé startovní pole.

"Je super, že jsme se dokázali pohybovat na začátku vepředu, že to vtáhlo lidi a myslím si, že si to užíváme vzájemně," řekl po svém úseku, kdy se česká štafeta stále pohybovala v popředí.

I když předával jako druhý, situaci viděl střízlivě a jako cíl viděl stále boj o první šestku. Vítězslav Hornig nakonec ve finiši těsně podlehl Italu Tommasu Giacomelovi a byla z toho sedmá pozice. Celková bilance jen šest dobíjených ran mohla český tým těšit, lépe stříleli jen devatenáctí Kanaďané.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články