Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Na MS jela všechny závody a ještě nekončí. Davidovou čeká masák, který pojedou i Mikyska a Krčmář

V Novém Městě na Moravě odjela, co se dalo – a ještě nekončí. Markéta Davidová se zúčastnila všech závodů v Novém Městě na Moravě a na závěr mistrovství světa ji k tomu všemu čeká hromadný start. Mezi muži se mezi třicítku nejlepších dostali Tomáš Mikyska a rovněž Michal Krčmář. Jak si povedou? Přímé přenosy sledujte na ČT sport a ČT sport Plus od 13:45.

Davidová bude chtít navázat na své loňské páté místo z Oberhofu, kde startovala společně s Terezou Voborníkovou. Ta dojela v roce 2023 v masáku osmnáctá, když stejně jako Davidová dvakrát chybovala.

I přes čtyři dobití v sobotní štafetě pomohla Davidová kvartetu k sedmému místu.

"Mrzí mě, že jsem to vždycky nedobila na první dobrou. Byly to i moje chyby. O to víc mě mrzí, že tam nemusely být," podotkla závodnice, na níž se kvůli náročnému programu na šampionátu může podepsat únava. A tomu by se nikdo nemohl divit.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy českých biatlonistek po štafetě

Jednoznačnými favoritkami závodu na 12,5 km budou Francouzky, které ve Vysočina Areně sbírají jednu medaili za druhou. Mezi muži jsou jasnými adepty na triumf Norové.

Úřadujícím mistrem světa je ovšem Sebastian Samuelsson, který v sobotu vyhrál se švédským týmem štafetu, ostatně také jel na letošním MS každý závod.

Zlato z loňského Oberhofu má rovněž jeho kolegyně Hanna Öbergová, která byla se švédským kvartetem druhá a taktéž absolvovala všechna klání.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih ženské štafety na MS

Čeští biatlonisté startovali na minulém MS v masáku hned tři. Vedle Krčmáře a Mikysky rovněž Jakub Štvrtecký, který je momentálně nemocný, ale do závodu se stejně nekvalifikoval a štafetu sledoval ze střelnice.

Mikyska dojel v Oberhofu po jedné minele na 14. místě, Štvrtecký chyboval šestkrát a byl dvaadvacátý, Krčmář dokonce sedmkrát a ze třiceti závodníků skončil třetí od konce.

Nejlepším výsledkem této sezony Světového poháru je Krčmářovo osmé místo ze švýcarského Lenzerheide.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy českých biatlonistů po štafetě

Mikyska si hromaďák na 15 km zajistil desátým místem ve vytrvalostním závodu v Novém Městě, což je zároveň jeho dosavadní životní výsledek.

Příliš podle svých slov neřeší, jak na tom mohl být, kdyby si během srpnového mistrovství světa na kolečkových lyžích nezranil koleno. Kvůli rekonvalescenci se přitom poprvé zapojil do závodů SP na začátku ledna.

"Hromadný start pro něj bude velkou výzvou a pokud by předvedl něco podobného, máme se na co těšit," uvedl sportovní šéf svazu Ondřej Rybář v souvislosti s rozjezdovým úsekem Mikysky v sobotní štafetě, kdy Krčmářovi předával na druhém místě.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih mužské štafety na MS
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články