Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

V Pekingu budou v neděli usilovat o postup Hejnová, Maslák i koulaři

Peking – V průběhu druhého dne mistrovství světa v atletice se do zápolení na Národním stadiónu v Pekingu zapojí pětice českých reprezentantů. Druhou polovinu sedmiboje absolvuje Eliška Klučinová, naopak rozběhy čekají na trati 400 metrů překážek Zuzanu Hejnovou a Denisu Rosolovou. Nedělní dopolední pekingský program se týká také čtvrtkaře Pavla Masláka, obhájce pátého místa z Moskvy, a stejně tak i koulařů Tomáše Staňka a Jana Marcella. Přímý přenos z nedělního dopoledního programu sledujte na ČT sport nebo na našem webu od 2:20. Odpolední soutěže budou na televizní obrazovce i na webu k vidění od 12:05.

Ilustrační foto

"Všechno je v pohodě, vypadá to líp než na soustředění, je to dobrý," prohlásil Maslák. V Nymburku ještě formu neměl. "Ale už to přichází, už se mi běhá lépe, pocitově i časově. Bude to o něčem jiném než v Moskvě, bude mnohem těžší postoupit, ale na semifinále si věřím," uvedla česká čtvrtkařská jednička.

Medailovým želízkem v ohni je bezesporu úřadující mistryně světa Zuzana Hejnová. V létě vyhrála tři závody Diamantové ligy v řadě a další vítězství by ráda přidala právě na šampionátu v Pekingu. "Neříkám, že si jedu pro zlato. Jakákoliv medaile bude super," míní Hejnová.

Na postup budou muset čeští vrhači předvést hody na úrovni svých letošních maxim

Koulaře Tomáše Staňka a Jana Marcella čeká kvalifikace a mají přísný limit 20,65 metrů, který letos ani jeden z nich nepřekonal. Nejdál v tomto roce hodil z českého dua prvně jmenovaný, jenž poslal kouli do vzdálenosti 20,64 metrů.

Je nám líto, video expirovalo.
Koulař Marcell: Kruh mi v Pekingu sedí, teď už to jenom trefit

Marcell má letošní osobní maximum 20,07, které si hodil na posledním mítinku v Pardubicích, ale před kvalifikací je optimistický. "Cítím se dobře. Kruh mi tady sedí. Poslední závod jsem si hodil maximum a celý červenec jsem se připravoval. Teď už to jenom trefit a nezmatkovat," řekl před kvalifikací.

Celý nedělní program odstartuje závod chodců na 20 kilometrů

V odpoledním programu se bude poté o cenné kovy soupeřit v kladivu mužů, v mužské kouli i královské disciplíně mistrovství, sprintu na 100 metrů, kde se čeká tradiční souboj Usaina Bolta proti zbytku světa. Mezi ženami budou na konci dne známy medailistky v klání sedmibojařek.

Neděle 23. srpna:

2:30 20 km chůze muži - FINÁLE, 3:00 dálka ženy (sedmiboj - Klučinová), 3:10 100 m ženy - kvalifikace, 4:05 koule muži - kvalifikace (Staněk, Marcell), 4:25 400 m překážek ženy - rozběhy (Hejnová, Rosolová), 4:50 oštěp ženy A (sedmiboj - Klučinová), 5:10 400 m muži - rozběhy (Maslák), 6:00 100 m ženy - rozběhy, 6:05 oštěp ženy B (sedmiboj - Klučinová), 12:30 kladivo muži - FINÁLE, 12:40 400 m překážek muži - semifinále, 13:10 100 m muži - semifinále, 13:30 koule muži - FINÁLE, 13:40 800 m ženy (sedmiboj - Klučinová), 14:15 800 m muži - semifinále, 14:45 1500 m ženy - semifinále, 15:15 100 m muži - FINÁLE.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články