Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Železného emoce: Veselému předával vytoužené zlato

Moskva - Kouč Jan Železný prožil po sobotním vítězství Vítězslava Veselého další emotivní chvíle. Svému svěřenci totiž v Moskvě předával zlatou medaili. "Asi byl spokojený, asi se mu to líbilo," mínil Veselý. "Bylo to super, tomu předávání to dodalo další velký rozměr," radoval se oštěpař.

Vítězslav Veselý se zlatou medailí z Moskvy
zdroj: ČTK autor: Tibor Alföldi

Veselý prožil jednu z nejemotivnějších chvíli svého sportovního života. Na nejvyšším stupínku byl i loni na mistrovství Evropy v Helsinkách, tehdy se možná radoval víc, ale až v Moskvě se stal po zdravotních peripetiích mistrem světa. "Kvůli tomu pocitu člověk sportuje. Ale kdybych byl mladší, možná bych to prožíval emotivněji. Teď jsem víc v klidu," uvedl třicetiletý závodník.

Jan Železný o Veselém: "Jsem na něj nesmírně hrdý a klidně bych si takové vyhlášení ještě zopakoval a nejraději na olympiádě."

Čekal, že bolavé koleno ho bude den po finále omezovat a trápit. "Není to naštěstí tak strašné, při chůzi mě to nebolí," uvedl Veselý. Na oslavu si stihl dát dvě piva, ale pořádně spát nemohl. "Jsem pořád takový nastartovaný, až se uklidním, budu spát jedenáct hodin v kuse."

Zatím moc neslavil on ani trenér. "Noc byla krátká, ale ne, že by člověk popíjel, spíš byl unavený," prozradil Železný. Veselý navázal nejen na jeho tituly, ale na českou oštěpařskou školu, kterou po světě proslavila nejprve Dana Zátopková a po Železném také Barbora Špotáková, další Železného svěřenkyně.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články