Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Stará láska rezaví. Loeb po 15 letech končí u citroënu

Paříž - Devítinásobný světový šampion v rallye Sébastien Loeb z Francie končí po patnácti letech spolupráci s automobilkou Citroën. Jednačtyřicetiletý závodník však bude pokračovat v barvách francouzského koncernu PSA, neboť se stal členem týmu Peugeot Sport. Za něj nastoupí již do lednové Rallye Dakar.

Sébastien Loeb
zdroj: AP autor: Manu Fernandez

"Končí tím pro mě jedna kapitola. Jsem ale rád, že jsem se mohl podílet na úspěchu Citroënu v rallyeovém mistrovství světa i seriálu cestovních vozů," uvedl Loeb, který s vozy Citroën vyhrál 78 závodů MS v automobilových soutěžích.

"Vedle úspěchů jsme toho společně i hodně zažili," podotkl jezdec, který rallyeové MS opustil po svém devátém titulu v roce 2012 a přestoupil na okruhy. I poté absolvoval několik rallye, naposledy se letos představil na Rallye Monte Carlo.

zdroj: ČT4

Svůj odchod od Citroënu oznámil v den, kdy automobilka potvrdila, že v příštím roce bude v MS chybět. "Bude mi chybět hlad týmu po úspěchu. Neodcházím ale daleko, zůstávám v koncernu PSA Peugeot Citroën a mám před sebou novou výzvu," podotkl Loeb.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články