Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Po první etapě jede na čele Belgičan Neuville

Štrasburk - V čele Francouzské rallye je po první etapě belgický polot Thierry Neuville. Druhý muž celkové klasifikace sice už ztratil i jen teoretickou šanci na titul, ve Francii nicméně usiluje o své první vítězství sezony i kariéry. V předchozích čtyřech světových podnicích skončil druhý. Průběžně druhý je Daniel Sordo, již jistý šampion Sébastien Ogier bude vstupovat do druhé etapy z páté pozice.

V průběhu dne se na prvním místě objevili také piloti Citroënu Dani Sordo ze Španělska a domácí idol Sébastien Loeb, průběžným lídrem je nicméne Thierry Neuville se svým fordem. Vítěz páteční úvodní erzety Sordo na něho ztrácí bezmála deset sekund, těsně za ním následuje Fin Jari-Matti Latvala s volkswagenem.

Loeba, který při svém rozlučkovém závodě vyhrál v první etapě stejně jako Neuville tři rychlostní zkoušky, dělí od prvního místa 12 sekund. Pátý je jeho krajan a čerstvý mistr světa Sébastien Ogier, který si po jednotlivých zkouškách stěžoval na špatnou volbu pneumatik a ztrácí takřka půl minuty. Martin Prokop s fordem je desátý s mankem přes dvě a půl minuty na první místo.

V sobotu je na programu dalších sedm rychlostních testů, v neděli zbývajících šest.

Je nám líto, video expirovalo.
Rallye Francie

Průběžné pořadí po první etapě:

1. Neuville, Gilsoul (Belg./Ford Fiesta RS WRC) 1:08:56,5, 2. Sordo, Del Barrio (Šp./Citroën DS3 WRC) -9,9, 3. Latvala, Anttila (Fin./Volkswagen Polo R WRC) -11,8, 4. Loeb, Elena (Fr., Mon./Citroën DS3 WRC) -12,2, 5. Ogier, Ingrassia (Fr./Volkswagen Polo R WRC) -28,7, 6. Novikov, Minorová (Rus., Rak./Ford Fiesta RS WRC) -1:03,6, ...10. PROKOP, ERNST(Ford Fiesta RS WRC) -2:36,3

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články