Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Salač podruhé v kariéře odstartuje z první řady

Filip Salač se zaskvěl. V kvalifikaci na závod Moto3 ve Velké ceně regionu Emilia-Romagna obsadil druhé místo a podruhé v kariéře odstartuje v mistrovství světa z první řady. Lepší než v Misanu byl Salač pouze letos v červnu na Sachsenringu, kde získal svou první pole position.

Devatenáctiletému Salačovi se zatím tento víkend daří. Ve třech trénincích na mokru byl třetí, čtvrtý a pátý a bez problémů postoupil do druhé části kvalifikace pro 18 nejrychlejších. V ní český jezdec na KTM nestačil pouze na domácího Itala Niccola Antonelliho, který na osychající trati vyhrál první kvalifikaci a tempo si přenesl i do druhé části.

"Zítra budu startovat z první řady, tady je to hodně důležité, protože první kolo v Misanu je strašně obtížné a může se hodně ztratit. Budu to mít trochu jednodušší takhle zpředu. Těším se na to, celý víkend se pohybuji v nejlepší pětce," uvedl Salač.

Je nám líto, video expirovalo.
Filip Salač skončil v kvalifikaci v Misanu druhý

Pád v tréninku Salače nezastavil

Jedinou drobnou komplikaci si prožil ve třetím tréninku, v němž měl drobný pád. Újmu neutrpěl ani motocykl. "Sklouzlo to na předek. Ale nic se nestalo, motorku jsem zvedl a jel jsem dál. Jsem teď pozitivně naladěný, psychicky i fyzicky jsem v pohodě. Myslím si, že trénink na endurace v Mostě mi dal hodně moc. Těším se na zítra, bude asi sucho, takže bude všechno jinak," dodal Salač.

Salač na Antonelliho ztratil šest desetin sekundy, třetí byl další Ital Riccardo Rossi. Z pátého místa odstartuje španělský lídr šampionátu Pedro Acosta, jenž si může v neděli zajistit titul.

Výsledky kvalifikace na závod v Misanu

Moto3: 1. Antonelli (It./KTM) 1:48,563, 2. Salač (ČR/KTM) -0,611, 3. R. Rossi (It./KTM) -0,717.

Moto2: 1. Lowes (Brit./Kalex) 1:36,510, 2. Navarro (Šp./Boscoscuro) -0,045, 3. A. Fernández (Šp./Kalex) -0,234.

MotoGP: 1. Bagnaia (It./Ducati) 1:33,045, 2. Miller (Austr./Ducati) -0,025, 3. Marini (It./Ducati) -0,085.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články