Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Kornfeil zajel čtvrtý čas v kvalifikaci na Velkou cenu Ameriky

Austin - Jakub Kornfeil zajel před nedělní motocyklovou Velkou cenou Ameriky svou nejlepší letošní kvalifikaci a díky čtvrtému času odstartuje poprvé v ročníku z druhé řady. Druhý český závodník v Moto3 Karel Hanika upadl a byl devatenáctý.

Kvalifikaci na třetí Grand Prix sezony ovlivnilo počasí. Nejlepší časy zaznamenali jezdci na suché trati, pak ale začalo pršet a po dešti se už výsledky prakticky nezměnily. Pro první pole position v kariéře si tak překvapivě dojel Němec Philipp Öttl.

Kornfeil na vítěze kvalifikace ztratil 670 tisícin sekundy, což mu stačilo na velmi nadějnou čtvrtou příčku. Poprvé v sezoně tak bude startovat z druhé řady.

Kvalifikační jízda se naopak příliš nepovedla druhému českému jezdci Karlovi Hanikovi, který odstartuje až z devatenáctého místa. Na Öttla ztratil téměř tři sekundy, pod které se podepsal především pád. Z toho odešel Hanika po svých, přesto se držel za ruku.

V nejsilnější kategorii MotoGP získal pole position čtvrtý rok po sobě Španěl Marc Márquez, jenž také v předchozích třech letech v Austinu vyhrál i závod. V první řadě jezdce Hondy doplní stájoví kolegové z Yamahy Jorge Lorenzo ze Španělska a Ital Valentino Rossi.

Výsledky kvalifikace

Moto3: 1. Öttl (Něm./KTM) 2:18,398, 2. Navarro (Šp./Honda) -0,587, 3. Bastianini (It./Honda) -0,598, 4. Kornfeil (ČR/Honda) -0,670, ...19. Hanika (ČR/Mahindra) -2,981.

MotoGP: 1. M. Márquez (Šp./Honda) 2:03,188, 2. Lorenzo (Šp./Yamaha) -0,069, 3. Rossi (It./Yamaha) -0,456. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články