Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Slavný trenér míří na Dakar, Villas-Boas bude řídit Toyotu Hilux

Životní výzvu má před sebou portugalský fotbalový trenér André Villas-Boas. Jako soutěžící pilot se totiž zúčastní lednové Rallye Dakar. Bývalý kouč Chelsea, Porta nebo Tottenhamu, který aktuálně vede čínský tým SIPG Šanghaj, bude řídit Toyotu Hilux špičkového týmu Overdrive. Za spolujezdce si vybral krajana Rubena Fariu, jenž na slavné soutěži v minulosti startoval na motocyklu a v roce 2013 v ní obsadil druhé místo.

André Villas-Boas
zdroj: AP autor: Japan; Japanese; Saitama; Urawa; Red Diamonds; AFC

Čtyřicetiletý Villas-Boas, jehož strýc Pedro v roce 1982 na Rallye Dakar startoval, se před trenérskou kariérou aktivně účastnil offroadových závodů a byl nadšencem zejména do terénních motocyklů.

Kategorie motocyklů byla jeho první volbou i pro Rallye Dakar, ale dozvěděl se, že to obnáší minimálně rok pečlivé přípravy. "Bylo by prý lepší to zkusit s autem. Tak jsem oslovil tým Overdrive a jsem tady," uvedl zkušený Portugalec.

A na "palubu" přibral i kamaráda Fariu, který nad nabídkou spolupráce neváhal. "Když mi to zavolal, musel jsem o tom přemýšlet... asi tak pět sekund," konstatoval Faria. "Bude to velká výzva. Myslím, že to může být dobrý Dakar. Tedy že každý večer dojedeme do bivaku a nedorazíme příliš pozdě," dodal.

Rallye Dakar odstartuje 6. ledna v peruánské metropoli Limě, trasa zavede účastníky i do Bolívie a 20. ledna soutěž po čtrnácti etapách vyvrcholí v argentinské Córdobě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články