Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Motokrosař Michek si v Lokti dojel pro nejlepší výsledek v MS

Loket (Karlovarsko) - Na domácí půdě v Lokti zajel český motokrosař Martin Michek nejlepší výsledek v mistrovství světa v této sezoně. Tovární jezdec TM vybojoval ve třídě MX2 dvě třináctá místa a získal 16 bodů do průběžného pořadí. Bodoval i Filip Neugebauer, jenž byl ve třídě MX1 v první finálové jízdě osmnáctý a připsal si tři body.

Michek měl před startem dvanáctého dílu šampionátu na kontě osm bodů, v Loketských serpentinách se mu ale dařilo výborně. Opět potvrdil, že mu domácí podniky MS svědčí. V červnu v Holicích v šampionátu MX3 byl dokonce třetí.

"S výsledkem jsem určitě spokojený. Dvakrát třináctý v této třídě je můj životní úspěch, za který jsem rád," řekl Michek. Znalost tratě mu však prý k výsledku nepomohla. "Vždy je jinak náročná a koleje jsou jiné. Já jsem v polovině roku přestoupil do MX2 a odjel jsem zde jen čtyři závody. Nevyšla mi jen Belgie, kde se jelo na písku, což je pro nás Čechy těžké," podotkl.

Písčitá trať jej čeká i při dalším startu na MS v Nizozemsku. V Brazílii totiž bude za 14 dní z ekonomických důvodů chybět. "Chtěl bych tam nějaký bod získat, ale nebude to lehké. Určitě bych ale chtěl zopakovat dnešní výsledek na závěr seriálu v Itálii," dodal Michek, jenž pochválil pořadatele za výborně připravenou trať. Závodníkům navíc dnes přálo i počasí, na rozdíl od sobotního deště bylo dnes hezky.

Vítězství pro Francii

Z vítězství se radoval Francouz Marvin Musquin, který obsadil druhé a první místo a v průběžném pořadí MS si udržel náskok 78 bodů na druhého Kena Roczena z Německa.

V kategorii MX1 se mistrovskému titulu přiblížil Antonio Cairoli z Itálie, jenž stejně jako Musquin nasbíral 47 bodů. V průběžném pořadí má tři závody před koncem náskok 84 bodů na druhého Belgičana Clementa Desalleho.

Mezi ženami, které v Česku jely závod MS poprvé v historii, se stejně jako v sobotu prosadila na bodované pozice Jana Bártová, jež byla sedmnáctá.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články