Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

V Monze vybojoval pole position Hamilton před Sutilem

Monza (Itálie) - Do nedělní Velké ceny Itálie formule 1 vyrazí z pole position mistr světa Brit Lewis Hamilton v mclarenu. První startovní řadu si v dnešní kvalifikaci zajistil i Němec Adrian Sutil z Force India. Jeho tým potvrdil rapidní výkonnostní vzestup a německý pilot životním výsledkem navázal na předchozí kvalifikační vítězství bývalého stájového kolegy Itala Giancarla Fisichelly.

Ten po přestupu do Ferrari, kde do konce sezony zastoupí zraněného Brazilce Felipeho Massu a neúspěšného krajana Luku Badoera, zajel čtrnáctý čas. Ve dvou ze tří tréninků na domácí trati ale skončil poslední a v dnešním dopoledním dokonce po jezdecké chybě havaroval v zatáčce Parabolica.



Italův týmový kolega Kimi Räikkönen se kvalifikoval jako třetí a pojede ze druhé řady. Její obsazení bude finské, protože čtvrtý byl Heikki Kovalainen z McLarenu. Za oběma Seveřany budou stát jezdci Brawnu - průběžně druhý Brazilec Rubens Barrichello a lídr šampionátu Brit Jenson Button. Před závodem je mezi nimi rozdíl 16 bodů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články