Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Abraham byl v Mugellu třináctý, Pešek nedojel

Mugello (Itálie) - Český jezdec Karel Abraham obsadil v závodu mistrovství světa silničních motocyklů kubatury do 250 ccm v italském Mugellu 13. místo a připsal si do šampionátu tři body. Poprvé v sezoně do cíle v dešti nedojel Lukáš Pešek, jenž dosud ve všech závodech bodoval, ale dnes měl v úvodní polovině závodu na mokré trati pád. V závodech MotoGP kraloval Australan Casey Stoner.

Pešek startoval ze třetí řady a po prvních zatáčkách se usadil se svou aprilií na desáté příčce. Snažil se o agresivní pojetí jízdy, posouval se vpřed a v jednu chvíli se ocitl dokonce na pátém místě. Poté mu předjížděcí manévr vrátil Španěl Hector Barberá a český jezdec zanedlouho skončil mimo trať. "Motorku jsem měl nastavenou na sucho a pak už nám organizátoři nedovolili rychlou změnu, takže to byl zvlášť na startu docela chaos," povzdechl si Pešek. Viditelně otřeseného a bez šance na návrat do závodu českého závodníka doprovázeli z únikové zóny pořadatelé.

Dramatický závod čtvrtlitrů vyhrál domácí Mattia Pasini, jenž profitoval z ostrého souboje mezi dlouho vedoucí dvojicí Marco Simoncelli, Alvaro Bautista. Vítěz posledního závodu ve Francii Simoncelli narazil zezadu do svého soupeře a oba stroje vyjely do štěrku. Pasini se díky tomu dostal do vedení, o které pak ještě v posledním kole musel tvrdě bojovat s krajanem Simoncellim. Třetí Španěl Bautista si udržel vedení v MS.


V královské kubatuře MotoGP vyhrál Australan Casey Stoner na ducati, jenž překazil vítěznou šňůru domácímu Valentinu Rossimu. Osminásobný mistr světa v italské GP nenašel přemožitele ani v jednom ročníku od sezony 2002, kdy vznikla třída MotoGP. Stoner se po druhém triumfu v sezoně posunul do čela MS.

V nejslabší kubatuře se díky vítězství dostal do čela klasifikace Brit Bradley Smith na aprilii. Těsně druhý skončil Španěl Terol. Český zástupce Lukáš Šembera dojel dvaadvacátý.

Mattia Pasini
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články