Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Prokop vylomil kolo a v Itálii skončil, vede Novozélanďan Paddon

Alghero (Itálie) – Už po čtvrté rychlostní zkoušce musel z Italské rallye odstoupit Martin Prokop. Českého jezdce startujícího se starší specifikací Fordu Fiesta WRC zastavilo vylomené pravé přední kolo. Jan Kopecký je po první etapě jedenáctý, vede Hayden Paddon z Nového Zélendu.

Martin Prokop během Italské rallye vylomil kolo
zdroj: Twitter Martin Prokop

Na Sardinii se po každé z pěti úvodních zkoušek měnil vedoucí jezdec, v dalších čtyřech už ale zůstal v čele Paddon v hyundai. Do druhé etapy půjde ale s minimálním náskokem, vede o 8,2 sekundy před belgickým týmovým kolegou a obhájcem prvenství Thierrym Neuvillem, Estonec Ott Tänak s fordem a Fin Jari-Matti Latvala s toyotou jsou zhruba jen o další sekundu zpět.

Paddonovi do čela pomohla i havárie Brita Krise Meekea, jenž odstoupil z prvního místa. Sám měl pak ve druhé části etapy technické problémy. "Odpoledne to bylo těžké, kvůli potížím s tlumičem auto nebylo v pořádku. Ale prioritou bylo vypracovat si dobrou pozici na zítra a to jsme splnili," řekl Paddon.

Kopecký je jedenáctý a vede kategorii WRC2. O jedno místo a 12,9 sekundy před ním je sice Francouz Eric Camilli, jenž startuje také s vozem specifikace R5, do šampionátu WRC2 ale není přihlášený. "Máme za sebou skvělý den. Rád bych zabojoval s Camillim o umístění, ale ten nejede o body a já musím myslet na šampionát," řekl Kopecký.

Prokopovi se příliš nedařilo ani před odstoupením, po třetí erzetě byl až 21. "Při brzdění upadlo kolo. Ustřihl se šroub na zavěšení. Nevíme proč, možná to byl následek defektu nebo jen zradil materiál. Naposledy mi kolo na rovině upadlo ještě s Mitsubishi v Argentině...," uvedl Prokop.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články