Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Vyhraje po letech Zlatou přilbu Čech? Ve hře může být hned sedm adeptů

Pardubice - Sedm českých účastníků letošního seriálu Grand Prix by mohlo být na startu plochodrážní Zlaté přilby, která se jede v Pardubicích. Organizátoři chtěli mít v 67. ročníku ještě víc kvalitních jezdců, ale ve stejném termínu se koná play-off polské ligy, kde bude startovat zbytek světové špičky i nejlepší Čech Václav Milík. Vylučovací jízdy Zlaté přilby začínají ve 12:30, finále by se mělo jet ve 16:40. Přímý přenos nabídne ČT sport a náš web.

Do Zlaté přilby zasáhne sedm domácích plochodrážníků. Aleš Dryml, Martin Málek, Tomáš Suchánek, Eduard Krčmář, Matěj Kůs, Zdeněk Holub a Hynek Štichauer se budou pokoušet ukončit čekání českého jezdce na vítězství, které naposledy slavil v roce 1996 Tomáš Topinka. Jistá ještě není účast Kůse, který před dvěma týdny při pádu utrpěl středně těžký otřes mozku. O svém startu se měl rozhodnout v pátek.

"Finále polské ligy nám odčerpalo sedm jezdců z Grand Prix, ale s tím se bohužel nic nedá udělat," řekl Petr Moravec z organizačního výboru. Přesto mezi 36 jezdci jsou tři plochodrážníci, kteří letos vyhráli závod mistrovství světa. Některou z Velkých cen dokázalo během své kariéry vyhrát osm jezdců, kteří do Pardubic přijedou.

Jedním z hlavních favoritů je Slovinec Matej Žagar, který je čtvrtý v aktuálním hodnocení Grand Prix. Hned za ním figuruje Dán Niels Kristian Iversen. K adeptům na přední místa patří i jeho krajané Michael Jepsen Jensen a Peter Kildemand, devátý a desátý muž Grand Prix.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články