Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kornfeil: Ve vedru bude závod hodně složitý, trať měla 55 stupňů

Brno - Velká cena Brna silničních motocyklů se blíží a jezdci se nyní během volných tréninků poprvé seznamují s tratí na Masarykově okruhu. Jeden z českých zástupců Jakub Kornfeil zdůraznil, že velké problémy bude závodníkům dělat probíhající vlna veder.

Jakub Kornfeil
zdroj: ČTK/PR/Drive M7 SIC Racing Team

Závodníci v současnosti ladí své stroje v rámci volných tréninků. "Je potřeba připravit spoustu věcí - od gum přes převodovku až po motor. Budou se dávat lepší motory a výfuky, také se bude dolaďovat převodovka, která je v Brně hodně důležitá," popsal Kornfeil předzávodní přípravy.

Velkou roli ovšem bude hrát i současná vlna veder. "Podepíše se to hlavně na fyzičce jezdce. Zajet rychle dvě, tři kvalifikační kola není problém, ale pak odjet celý závod, který je psán na 101 kilometrů, bude hodně složité. Včera měla trať 55 stupňů, a to je zkrátka moc," uvedl Kornfeil.

Popsal i svůj vztah k brněnské velké ceně. "Pro jezdce MotoGP musí být tahle trať naprosto geniální, protože jejich motorka akceleruje a na rovinkách mohou jen odpočívat a přeletí ji. Pro nás v Moto3 je to docela nuda - motorka jede pomalu a dlouho nám trvá, než rovinky přejedeme. Závodníci MotoGP mají trať rádi, pro nás v Moto3 je to trochu jednodušší. Mně se líbí, ale v šampionátu jsou jiné tratě, které mi sedí víc," podotkl Kornfeil.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články