Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Pešek klesl v kvalifikaci na GP Austrálie na 14. místo

Phillip Island (Austrálie) - Motocyklový závodník Lukáš Pešek neudržel v dnešní druhé kvalifikaci na Velkou cenu Austrálie třetí pozici z pátku a klesl na čtrnácté místo. V nedělním 16. dílu mistrovství světa by se měl představit i druhý český jezdec v kategorii do 250 ccm Karel Abraham, jenž se necelý týden po operaci zlomené kosti v zápěstí kvalifikoval 17. časem.

Lukáš Pešek
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Pešek zajel na Phillip Islandu třetí nejlepší čas v pátek na mokré trati. Dnes za sucha však závodníci jezdili o zhruba deset sekund na kolo rychleji a český reprezentant na aprilii nejlepším nestačil. Na nejrychlejšího Marka Simoncelliho z Itálie ztratil 1,796 sekundy.

Abraham šetřil v pátek svou zraněnou ruku a kvalifikaci na mokru vynechal. K umístění na začátku páté řady mu stačil dnešní čas 3,389 za nejrychlejším. V kategorii MotoGP potěšil domácí fanoušky Casey Stoner, jenž poprvé v kariéře vybojoval v australské Grand Prix pole position. Jeho rival Valentino Rossi, který ho minulý týden v Japonsku definitivně připravil o obhajobu mistrovského titulu, měl v zhruba 15 minut před koncem kvalifikace pád a odstartuje až ze čtvrté řady.

Slavný Ital vyjel se svou yamahou z trati na trávu a poté upadl na pravé rameno. Po kontrole v boxu se ještě byl schopen vrátit na okruh, ale lepší než 12. příčku si nevybojoval.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články