Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Mexické rallye dominuje Ogier, Prokop je devátý

León - Sébastien Ogier dominuje Mexické rallye už s více než minutovým náskokem. V úvodu třetí etapy odpadl jeho největší rival Mads Östberg, kterého na přejezdu mezi 14. a 15. rychlostní zkouškou zradila elektrika v jeho fordu. Nejbližším pronásledovatelem francouzského pilota továrního týmu Volkswagen je po šestnácti testech Mikko Hirvonen z Finska v citroënu s mankem 1:08. Třetí Thierry Neuville z Belgie už ztrácí ve fordu skoro tři minuty.

Martin Prokop
zdroj: ČTK/AP autor: Christian Palma

Martinu Prokopovi ve fordu odstoupení jednoho z favoritů nepomohlo k posunu vpřed, protože se před něj dostal Brit Chris Atkinson jedoucí s citroënem s penalizací tři a půl minuty. Český pilot ztrácí na lídra přes deset minut.

Ogier se podělil s Östbergem o všechna dílčí prvenství v pátečním druhém soutěžním dnu. V úvodu druhé etapy Francouz nakrátko přišel o vedení, ale po celkově šestém testu se vrátil před norského pilota do čela. V druhé etapě si lídr šampionátu vypracoval půlminutový náskok a vyhrál celkem sedm zkoušek, Östberg čtyři.

"Máme za sebou skoro perfektní den. Žádné chyby, žádné problémy. Ta rallye je ale ještě dlouhá a nejtěžší zkoušky jsou teprve před námi," komentoval opatrně bezpečné vedení Ogier, vítěz předchozí Švédské rallye.

Ogier vstoupil vítězně i do třetí etapy, když na Östberga najel dalších osm sekund, načež jeho konkurent odpadl. "Měl problém s elektrikou. Mohl to být alternátor nebo baterie, zatím nevíme," řekl šéf Östbergova týmu Malcolm Wilson.

Hned v úvodní erzetě druhého dne skončily naděje druhého pilota Volkswagenu Jariho-Mattiho Latvaly z Finska. Po nárazu do kamene po pouhých 400 metrech zlomil zavěšení pravého předního kola. "To byla nejkratší zkouška, jakou jsem kdy jel," litoval Latvala, jenž v soutěži od třetí etapy opět pokračuje, aby sbíral zkušenosti s vozem Polo.

 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články