Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Massa tuší, že bojuje o budoucnost v F1

Madonna Di Campiglio - Pokud chce pilot formule 1 Felipe Massa zůstat ve stáji Ferrari i v nadcházející sezoně, bude muset začít co nejrychleji opět vyhrávat. To se mu od vážné nehody při Velké ceně Maďarska v roce 2009 ještě nepodařilo, vloni byl nejlépe pátý a nyní potřebuje vedení týmu přesvědčit o svých kvalitách. Brazilci totiž vyprší po letošní sezoně stávající smlouva.

Felipe Massa
zdroj: ČTK

"Vím, že první část sezony bude pro mou budoucnost důležitá," prohlásil Massa. "Dobré týmy dělají klíčová rozhodnutí dlouho dopředu, takže budu muset jezdit hodně dobře," měl jasno Brazilec. U Ferrari dávají Massovi šanci i proto, že druhou polovinu sezony 2009 vynechal, neboť se zotavoval ze život ohrožujícího zranění, při kterém ho uvolněná pružina z vozu před ním trefila do hlavy a málem ho připravila o levé oko. V posledních dvou sezonách byl Massa v celkovém hodnocení šampionátu vždy šestý.

Uplynulá sezona byla ale pro Massu složitá. Maximem bylo hned šestkrát páté místo, tři závody nedokončil. Rovněž měl několik kolizí s Lewisem Hamiltonem z McLarenu. "Chci zase prožít sezonu, v níž budu závodit a neřešit nehody a nepříjemné příhody na trati," uvedl Massa. I proto prý na sobě tvrdě pracuje a těší se na představení nového vozu pro letošní sezonu, které je naplánováno na 3. února. "Pracujeme na novém autě několik měsíců a jsem přesvědčený, až pojede po trati, budou na něj jen pozitivní ohlasy," je přesvědčen Massa.

Tým angažoval rovněž specialistu na pneumatiky Hirohide Hamašimu, který má Massovi pomoci adaptovat se lépe na tvrdé gumy, na nichž se mu loni moc nedařilo. "Hamašima je skvělý inženýr a o pneumatikách ví úplně všechno, takže to je pro mě i náš tým velmi pozitivní, protože nejezdím moc agresivně a je pro mě hodně těžké pneumatiky zahřát, obzvlášť v prvním kole," vysvětlil Massa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články