Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Australskou rallye vede Latvala před Hirvonenem

Coffs Harbour (Austrálie) - Finský pilot Jari-Matti Latvala je po druhé etapě v čele Australské rallye. Jezdec Fordu hned v první z deseti dnešních rychlostních zkoušek převzal vedení od krajana a týmového kolegy Mikka Hirvonena a před závěrečným dnem má před ním náskok 22,7 sekundy. Třetí Petter Solberg s citroënem zaostává za lídrem o minutu.

Latvala vyhrál čtyři úvodní testy druhého dne a postupně se Hirvonenovi vzdálil na maximální rozdíl 26,2 sekundy, z kterého vicemistr světa a obhájce prvenství v závěru alespoň mírně ukrojil.

Od patnácté zkoušky dominují časům francouzští piloti Citroënu Sébastienové Ogier a Loeb, kteří ale pokračují v rallye podle pravidla superrallye s penalizací kvůli odstoupení z první etapy. Loeb, který v pátek havaroval o dvě rychlostní zkoušky dříve než Ogier, má půlhodinové manko, Ogier ztrácí téměř dvacet minut. V neděli je na programu zbývajících šest testů.

Australská rallye, 10. závod MS v automobilových soutěžích, po 2. etapě:

1. Latvala, Anttila 2:41:11,8, 2. Hirvonen, Lehtinen (všichni Fin./Ford Fiesta RS) -22,7, 3. P. Solberg, Patterson (Nor., Brit./Citröen DS3) -59,5, 4. Wilson, Martin (Brit./Ford Fiesta RS) -5:53,7, 5. Al Kasímí, Orr (SAE, Brit./Ford Fiesta RS) -9:24,4, 6. Paddon, Kennard (Austr./Subaru Impreza WRX) -13:29,2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články