Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Loeb vyhrál i s minutovým trestem Argentinskou rallye

Carlos Paz - Sébastien Loeb vyhrál i s minutovou penalizací Rallye Argentina. Pilot citroënu se na první místo posunul v poslední rychlostní zkoušce, ve které o triumf přišel jeho týmový kolega a krajan Sébastien Ogier. Ten klesl dokonce až na třetí místo, protože se před něj dostal i Fin Mikko Hirvonen s fordem. Loeb zvítězil rozdílem 2,4 sekundy, v Argentině slaví už šestý triumf za sebou a 65. celkově. Upevnil si tím i vedení v šampionátu, ve kterém usiluje o osmý titul.

Ogier po dvou etapách vedl s třičtvrtěminutovým náskokem před Hirvonenem a Loebem, když vytěžil z problémů dlouho vedoucího Fina Jariho-Mattiho Latvaly, který druhou etapu nedokončil. Francouzova pozice se začala ale otřásat hned od úvodní zkoušky třetího dne, ve které po chybě havaroval a přetočil se s vozem přes střechu.

Přes karambol ztratil na vítěze testu Loeba "jen" 26 sekund, ale ve zbytku soutěže měl problémy s řízením a oba největší soupeři z jeho náskoku ukrojili vždy zhruba po deseti sekundách. V závěrečném 19. testu se dostali před něj.

"Dělal jsem, co umím, ale bylo příliš složité to auto řídit," řekl Ogier, který nakonec s Loebem prohrál o 7,3 sekundy. "Neuvěřitelné. Já myslel, že naše šance na vítězství jsou pryč," radoval se Loeb, který jel od první etapy s minutovou penalizací za předčasný příjezd do časové kontroly.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články