Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Pešek potvrdil, že bude jezdit španělský šampionát

Praha - Motocyklový jezdec Lukáš Pešek oficiálně potvrdil, že v letošní sezoně bude startovat v sedmidílném španělském šampionátu s německým motocyklem IAMT RP2 v týmu IAMT Factory Racing v kategorii Moto2. "Zástupci týmu mě oslovili už v zimě, kdy jsem je ale s díky odmítnul. V té době jsem stále myslel na starty v mistrovství světa, ale když se to nepodařilo, tak jsem začal jednat s nimi," uvedl Pešek.

V březnu si německý prototyp poprvé vyzkoušel na okruzích Aragon a Barcelona a následně se se zástupci týmu dohodl na roční spolupráci. "Dost mě to nadchlo. Lidi v německém týmu fungují jinak, je to na profesionální bázi. Když se řekne dva, je to dva, a ne sedm jako v případě Italů nebo Španělů," řekl čtvrtý muž mistrovství světa třídy do 125 ccm v roce 2007, který ve světovém šampionátu vyhrál dva závody. 

Pešek zároveň doufá, že by se v letošním roce mohl objevit v mistrovství světa - na divokou kartu. "Není v tom ale nic jistého. Nechceme jet někam, kde bychom hráli druhé housle. Více budeme vědět, až odjedeme dva tři závody," podotkl Pešek.

Dohodou s německým týmem IAMT Factory Racing pro pětadvacetiletého jezdce skončily týdny nejistoty. "Prakticky celý loňský rok pro mě byl neskutečné trápení. Nejprve přišel vyhazov z týmu Matteoni, pak ztroskotala dohoda s katarským týmem, následně mi Česká pojišťovna vypověděla smlouvu...," popisoval Pešek neradostné události předešlé sezony. "Teď jdu ale do všeho s nadšením," dodal Pešek, jehož první závod ve Španělsku čeká 17. dubna.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce Lukáše Peška
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články