Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Zlatá Evropská liga mužů 2024

Perušič se Schweinerem i Hermannová se Štochlovou, Ostrava přiláká v červnu elitu

Kromě světových plážových jedniček Ondřeje Perušiče a Davida Schweinera se na ostravském turnaji Pro Tour kategorie Elite představí díky divoké kartě další dva české páry. Barbora Hermannová a Marie-Sára Štochlová i Jakub Šépka s Jiřím Sedlákem se vyhnout kvalifikačním zápasům, naopak o postup mezi nejlepších 16 týmů zabojují talentovaní David Westphal s Tadeášem Trousilem a Kylie Neuschaeferová s Markétou Svozilovou. Mezinárodní turnaj v prostorách Dolních Vítkovic odstartuje první červnovou středu.

Česká dvojice beachvolejbalistů Perušič a Schweiner
zdroj: Beachvolleyball team Perušič & Schweiner

Perušičovi se Schweinerem se v Dolních Vítkovicích daří, v dosavadních pěti ročnících pokaždé postoupili aspoň do semifinále. Na titul zde ale dosud nedosáhli, vedle tří stříbrných medailí mají na kontě i dvě čtvrtá místa. Zvítězit před domácím publikem se v Ostravě podařilo pouze Markétě Nausch Slukové s Hermannovou v premiérovém ročníku před šesti lety.

V unikátním areálu pod vysokými pecemi by měla nastoupit prakticky kompletní světová špička. Kromě nejvýše nasazených Švédů Davida Ahmana s Jonatanem Helvigem a Brazilek Any Patrície s Dudou jsou přihlášení také trojnásobní vítězové turnaje Anders Mol a Christian Sörum z Norska, kteří kvůli Molově zranění nehráli od března.

Ostravský turnaj, který je pátou z devíti zastávek elitního okruhu, zahájí ve středu 5. června kvalifikace, z níž postoupí vždy čtyři nejlepší dvojice. Ve čtvrtek a v pátek jsou na programu zápasy ve skupinách, víkendové vyřazovací boje vyvrcholí v neděli, kdy se odehrají semifinále, utkání o třetí místo i finále.

Bezprostředně poté se uzavře redukovaný olympijský žebříček, z nějž do Paříže postoupí kromě jednoho domácího páru a mistrů světa 17 dvojic. Hermannová se Štochlovou jsou momentálně mimo postupové příčky, o jediné zbývající volné místo pro Evropu se pokusí zabojovat v Nations Cupu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články