Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín UEFA

Liberecké volejbalistky smetly Prostějov a vyzvou ve finále brněnské Šelmy

Obsazení finále extraligy volejbalistek je zřejmé. Liberecké volejbalistky vyhrály v rozhodujícím pátém semifinále v Prostějově 25:20, 25:19, 25:20 a se Šelmami Brno si zahrají o druhý titul v klubové historii. Duklu k jednoznačnému vítězství dotáhla 28 body slovenská univerzálka Nikola Kvapilová. Série o pohár začne 15. dubna, hrát se bude opět na tři výhry.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Prostějov – Liberec

Do finále postoupila Dukla poprvé, před třemi lety získala prvenství jako vítěz základní části po předčasném ukončení soutěže kvůli pandemii koronaviru. Loni obsadil Liberec třetí místo, Šelmy nestačily v boji o titul na městského rivala KP Brno.

"Jsme ve finále, což jsme si dlouhodobě přáli, ale zatím vždy v semifinálové sérii zaškobrtli. Teď to konečně vyšlo díky tomu, že jsme rozhodující zápas hráli od začátku výborně a udrželi kvalitní výkon až do konce," uvedl na svazovém webu liberecký trenér Libor Gálík.

Svěřenkyně kouče Libora Gálíka v pondělí za stavu 2:1 na zápasy doma nevyužily první mečbol a prohrály 1:3. Dnes ale od začátku dominovaly a nedaly Prostějovu pod vedením trenérské legendy Miroslava Čady šanci rozšířit rekordní sbírku českých titulů na dvanáct.

"Samozřejmě jsem zklamaný, protože prohrát doma páté utkání 0:3 je hodně nepříjemné. Nešlo o přístup, ale náš výkon v tomto zápase byl prostě špatný. Nedařilo se nám vůbec nic, snad kromě podání, což na výborně hrajícího soupeře nemohlo stačit," řekl Čada.

"Trochu jsme doufali, že Prostějov zažije něco podobného jako my v pondělí, kdy jsme neustáli domácí tlak. To se také nakonec stalo," řekla v rozhovoru na volej.tv nejlepší hráčka utkání Kvapilová.

Prostějov – Liberec 0:3 (-20, -19, -20)

Nejvíce bodů: Faltínová 9, Smolková a Loffová po 8 – N. Kvapilová 28, Herdová 12, Vyklická 7. Konečný stav série: 2:3.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články