Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Blahopřání

Lvi Praha překvapení nedopustili, semifinále s Příbramí zahájili suverénně

Úspěšná série Lvů Praha v letošním extraligovém play-off pokračuje. Také v úvodním utkání semifinále neztratili ani set. Proti Příbrami, která ve čtvrtfinále nečekaně vyřadila Liberec, od začátku dominovali a nakonec vyhráli 3:0 po sadách 25:18, 25:17, 25:17. Nejproduktivnějším hráčem duelu byl narozeninový oslavenec Casey Schouten, autor 14 bodů. Druhý zápas je na programu v pondělí v Příbrami.

Obhájci titulu ve čtvrtfinále jednoznačně přejeli Brno a také v úvodním měření sil s Příbramí, která je v sezoně jako poslední dokázala zdolat, potvrdili roli favoritů. V každé herní činnosti byli jednoznačně lepší, za zmínku stojí zejména 14 úspěšných bloků.

Táhli je hlavně nahrávač Jakub Janouch a zmíněný kanadský univerzál Schouten, jenž skvělým výkonem ozdobil své 30. narozeniny. "Je mi třicet, ale cítil jsem se na dvacet," smál se v rozhovoru pro Českou televizi. 

Spokojený byl i kouč domácích Juan-Manuel Barrial. "Byli jsme od začátku agresivní, dobře jsme podávali a udělali první krok," hodnotil trenér a k pondělní odvetě dodal: "Před vlastními příznivci jsou nebezpeční. Musíme být obezřetní a s respektem pokračovat v naší hře."

Jeho protějšek Lubomír Vašina zhodnotil zápas s nadhledem. "Lvi jsou favorité a hráli výborně. Nám se podařilo pár věcí, i když to bodově tak úplně nevypadá. Do dalšího střetnutí musíme mít ze soupeře menší respekt. Jsme rádi, že jsme tam, kde jsme. Pokusíme se hrát lepší volejbal, bojovat a navázat na čtvrtfinále s Libercem," řekl Vašina.

Druhá série mezi Kladnem a Českými Budějovicemi začne v sobotu.

Semifinále play-off volejbalové extraligy mužů – 1. zápas:

Lvi Praha – Příbram 3:0 (18, 17, 17)
Nejvíce bodů:
Schouten 14, Madsen 11, Čech 9 – Šábrt 9, F. Ureš 8, Tevkun 7.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články