Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Blahopřání

Hermannová se Štochlovou nakonec skončily v Refice už v osmifinále

České plážové jedničky zahájily sezonu, ve které usilují o postup na olympijské hry, děleným devátým místem. Barbora Hermannová a Marie-Sára Štochlová nestačily v osmifinále turnaje Pro Tour Challenge v Refice na rakouský sourozenecký pár. Dorině a Ronjě Klingerovým podlehly 21:23, 23:21, 13:15.

České plážové volejbalistky Hermannová a Štochlová
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

Téměř celý první set Hermannová se Štochlovou v brazilském přímořském letovisku v horku a větru držely náskok. Rakušanky však v koncovce vyrovnaly, jako první se dostaly k setbolu a nakonec třetí proměnily. Ve druhé sadě Češky naopak dotáhly manko, i díky dvěma blokům Hermannové odvrátily mečbol a vyrovnaly.

V tie-breaku nasazené devítky Hermannová se Štochlovou v závěru smazaly tříbodovou ztrátu a srovnaly na 13:13. Poslední dva body ale i díky závěrečnému esu získaly rakouské sestry. "Bohužel zápas se nám v koncovce nepovedl. Je to velká škoda, měly jsme určitě na ně," řekla Hermannová.

Češky nebyly zdravotně stoprocentní, v pátek kvůli střevním potížím skrečovaly zápas o prvenství ve skupině. "Je to hořkosladké. Ale ty otočené nepříznivé stavy nás můžou posunout dál," dodala Hermannová. Příští týden ji se Štochlovou čeká v Brazílii další turnaj Challenge.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články