Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Blahopřání

Volejbalisté Příbrami nepustili do semifinále Liberec, skončily i ostatní série

Třetí celek dlouhodobé části extraligy volejbalistů Liberec se do semifinále nedostal. Duklu nečekaně ve třech zápasech vyřadila Příbram, která postup stvrdila dnešním vítězstvím 3:1 na severu Čech. Skončily i ostatní čtvrtfinálové série, v domácím prostředí postoupili obhájci mistrovského titulu Lvi Praha, Kladno a České Budějovice.

Utkání Liberec – Příbram
zdroj: ČT sport

Příbram uspěla v Liberci i podruhé. Dukla vyhrála jen druhý set, ve třetím ztratila koncovku 26:28 a pak už na soupeře nestačila. Ani deset es libereckým hráčům k prodloužení čtvrtfinálové série nepomohlo, na příbramské straně zazářil autor 24 bodů Jiří Toman.

"Řekli jsme si (před sérií), že musíme být odvážní a zkusit to. První set jsme tady v Liberci v prvním zápase vyhráli 25:12 a stouplo nám sebevědomí, říkali jsme si, ono to půjde. V tie-breaku jsme potom byli šťastnější, druhý zápas doma jsme byli pořád nad nimi a dneska byli pod tlakem, my jsme mohli jen překvapit. A to se taky stalo, těšíme se na semifinále," řekl Toman Sporty TV.

Je nám líto, video expirovalo.
Příbramští volejbalisté vyřadili Liberec

Také Lvům proti Brnu i Kladnu ve středočeském derby s Odolenou Vodou stačily tři zápasy, oba nejlepší celky základní části zvítězily v součtu 9:0 na sety. Zatímco třetí duel Lvů s Brnem byl zcela jednoznačný, Odolena Voda ztratila v Kladně úvodní sadu až po dramatické koncovce a promarněném setbolu 26:28. Pak už ale domácí hráči mířili neochvějně za postupem, Kristaps Platačs je do semifinále dovedl 25 body včetně čtyř es.

Do semifinále se nedostalo ani Karlovarsko, které vyřadil českobudějovický Jihostroj. Ten se nyní utká s Kladnem, Příbram nastoupí od 29. března v sérii na tři výhry proti Lvům.

Českobudějovický univerzál Stijn van Schie uznal, že ve všech třech zápasech proti Karlovarsku se na dvorci odehrávala velká bitva. "Skoro v každém setu tam byly minimální rozdíly. Jsem rád, že jsme dokázali pomoct i my ze střídačky. Svoje udělalo taky publikum. Jak lidi fandili celý zápas, bylo prostě úžasné a moc nám to pomohlo," uvedl.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články