Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Senzace byla v nedohlednu. Mistři světa z Polska nedali českému týmu žádnou šanci

V jednoznačnou záležitost se změnilo třetí utkání českých volejbalistů na evropském šampionátu. Soupeře z Polska, aspiranta na celkové vítězství, totiž zaskočit nedokázali a prohráli 0:3 po setech 18:25, 12:25 a 15:25. O postup do osmifinále budou hrát v nadcházejících duelech proti Nizozemsku a Černé Hoře. 

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalisté na silné Polsko nestačili

Poláci opanovali poslední dva světové šampionáty, ale na evropskou medaili čekají od roku 2011, kdy získali ve Vídni bronz. Proti českému výběru si připsali třetí výhru na letošním ME ze tří zápasů.

Svěřenci Michala Nekoly mají bilanci jednoho vítězství a dvou porážek, a pokud chtějí postoupit do play-off, potřebují skončit v šestičlenné skupině do čtvrtého místa.

"Výsledek odpovídá našemu výkonu. Chtěli jsme vsadit na dobrý servis, který se nám vůbec nedařil. Neustále jsme byli pod obrovským tlakem, hráli jsme vysoké balony a ty Poláci ubránili," hodnotil Nekola.

Drtivá polská lekce

Nekola se snažil zpočátku šetřit na další střetnutí turnaje nejúdernějšího hráče Jana Hadravu, ale vzhledem k průběhu poslal na palubovku nejen tohoto univerzála z polského Olštýna, ale všechny hráče.

Největší respekt si zpočátku zjednal rodák z Kuby Wilfredo León, který byl nekompromisní. Češi ve snaze nedávat jen lehká podání kazili, ale snažili se hrát odvážně a rozdíl ve skóre byl v prvním setu relativně přijatelný. 

Ve druhé sadě se radovali z vedení 8:4, jenže pak je zradil příjem, dostali sedmibodovou šňůru a Poláci už je nenechali nadechnout. Nekola marně hledal na střídačce někoho, kdo by polskou mašinu zastavil. 

"Těžko se mi zápas popisuje, ve všech činnostech byli nad námi. Mohli jsme předvést lepší výkon," uvedl kapitán a nahrávač Janouch.

Ve středu čeká národní tým další těžký oříšek v podobě domácího Nizozemska, proti Černé Hoře skupinu o den později zakončí. "Nemůžeme odvést špatný výkon. Musíme hrát na krev a na hranici sebeobětování a rizika," řekl Nekola.

Z minulého ME obhajují Češi výborné sedmé místo, což byl nejlepší výsledek od šampionátu v Ostravě 2001, kde prohráli souboj o bronz.

Mistrovství Evropy volejbalistů:

Skupina D (Rotterdam): Polsko - ČR 3:0 (18, 12, 15)
Rozhodčí: Geukes (Něm.), Vuduris (Řec.). Čas: 71 min. Diváci: 2800.
Sestava a body ČR: Galabov 7, Zajíček 3, Janouch, D. Džavoronok 6, Sedláček 4, Finger 4, libero Kunc - P. Bartoš, J. Hadrava 7, A. Bartoš, Janků, Patočka 2, Sobotka 1, libero Moník. Trenér: Nekola. 

Ukrajina - Černá Hora 3:1 (-19, 18, 15, 19).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články