Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Hermanová s Nausch Slukovou zahájily finále Světového okruhu v Hamburku výhrami

Barbora Hermannová a Markéta Nausch Sluková vstoupily do finálového turnaje Světového okruhu dvěma třísetovými vítězstvími. Ve skupině B v Hamburku nejprve porazily australskou dvojici Mariafe Artachová, Taliqua Clancyová 21:18, 19:21, 16:14, přestože v tie-breaku čelily mečbolu. Večer pak otočily zápas proti německé dvojici Isabel Schneiderová, Victoria Bieneckeová ve vítězství 20:22, 21:13 a 15:12.

Markéta Nausch Sluková (vlevo) a Barbora Hermannová
zdroj: ČTK/AP autor: Ronald Zak

V úvodním duelu Australanky ztratily první set, ale dokázaly vyrovnat a na začátku rozhodujícího dějství vedly 5:1. Český pár otočil na 12:11, pak prohrával 13:14, jenže při mečbolu pokazila Clancyová podání a Australankám se nepovedly ani dvě následující výměny.

Proti domácí dvojici dohnaly Hermannová s Nausch Slukovou v první sadě tříbodové manko a ještě se propracovaly k setbolu, nicméně další tři body získaly soupeřky. Druhý set byl jasnou záležitostí nedávných bronzových medailistek z mistrovství Evropy, jež v nastoleném trendu pokračovaly a tie-break vzápětí zlomily třemi body od stavu 7:8.

Ve skupině B má dvě výhry na kontě také elitní brazilská dvojice Agatha a Duda, která český pár v pondělí vystřídala v čele světového žebříčku FIVB. Ještě před nimi se ovšem Hermannová s Nausch Slukovou utkají v pátek dopoledne s Kanaďankami Sarah Pavanovou a Melissou Humanaovou-Paredesovou.

Vítězky pětičlenných skupin postoupí přímo do semifinále, páry z druhých a třetích míst budou hrát čtvrtfinále.

Finálový turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu v Hamburku:

Skupina B:  Hermannová, Nausch Sluková (2-ČR) - Artachová, Clancyová (7-Austr.) 2:1 (18, -19, 14), Hermannová, Nausch Sluková - Schneiderová, Bienecková (9-Něm.) 2:1 (-20, 13, 12).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články