Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Volejbalistky načínají kvalifikaci proti Švédsku. Musíme na ně vletět, hlásí trenér Pommer

Volejbalistkám nastává hlavní část reprezentační sezony. Na zářijové mistrovství světa se neprobojovaly, ale na evropském šampionátu za rok chybět nechtějí a věří, že z nadcházející kvalifikace postoupí. Češky letos vybojovaly třetí místo v Evropské lize a v kvalifikační skupině tak budou favoritkami. Svěřenkyně trenéra Zdeňka Pommera vstoupí do bojů duelem se Švédskem od 18:00 v Jablonci nad Nisou. O dvě postupová místa na ME budou hrát ještě s Estonkami a Finkami, kvalifikace skončí až v lednu 2019. Přímý přenos vysílá ČT sport a web ctsport.cz od 17:50.

České volejbalistky
zdroj: cvf.cz autor: FIVB

"Možná tam bude chvílemi nervozita, ale zápasy budou o nás. Musíme na ně vletět," uvedl Pommer. "Švédsko je silný tým, vyhrály stříbrnou Evropskou ligu, takže ten zápas ukáže, jak na tom jsme," dodala kapitánka Barbora Purchartová.

Do sestavy se poprvé od loňského mistrovství Evropy vrátily smečařka Helena Havelková a nahrávačka Pavla Šmídová-Vincourová. "Měla jsem volno, abych si zařídila všechny věci kolem svatby," poznamenala Šmídová-Vincourová. "Cítila jsem, že potřebuju trochu odpočinku, vidět rodinu a strávit s ní trochu chvil," doplnila Havelková.

"Určitě chceme ukázat sílu, uhrát ten nejlepší výsledek a postoupit na Evropu," vyhlásila Šmídová. Na postu nahrávačky působila v letošní Evropské lize, v které skončily Češky třetí, Kateřina Valková. Po návratu Šmídové hodlá kouč obě nasazovat podle potřeby. "Každá z nich je trochu jiná, takže se dobře doplňují," řekl.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalistky ladí formu na start kvalifikace ME

V srpnu jsou na pořadu čtyři zápasy a dva až v lednu. S Finkami by Češky měly hrát doma dokonce v první den roku 2019. "Termíny jsou zvláštní, ale musíme je přijmout. Zvládli jsme horší věci," sdělil Pommer. "Nesouhlasím s tím. Vždy se kvalifikace hrála před sezonou, aby každý v klidu odcházel do klubů," řekla Havelková.

Po změně formátu bude za rok na šampionátu startovat 24 týmů místo dřívějších šestnácti. Ženský finálový turnaj se uskuteční ve čtyřech zemích - v Turecku, Polsku, Maďarsku a na Slovensku.

Spolupořadateli mužského ME jsou Francie, Nizozemsko, Belgie a Slovinsko. Češi se díky čtvrtfinálové účasti na posledním ME v Polsku kvalifikovali přímo.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články