Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Kolocová s Kvapilovou očekávají domácí tlak a věří, že ho zvládnou

Hlavní měsíc roku mají před sebou plážové volejbalistky Michala Kvapilová a Kristýna Hoidarová Kolocová. Osmý pár světa se rozehraje o víkendu v Praze na Super Cupu, příští týden se chystá na Světový okruh do Ostravy a za měsíc bude obhajovat stříbro na evropském šampionátu. "Dobré výsledky jsou Top Ten výsledky. S tím budeme spokojené a z lepšího umístění nadšené, ale nelze očekávat, že budeme všechno vyhrávat," řekla Hoidarová Kolocová.

Kristýna Hoidarová Kolocová s Michalou Kvapilovou
zdroj: Facebook autor: Kristýna \"Kiki\" Hoidarová Kolocová

"Na Evropě si na sebe nesmíme klást moc velký tlak. Být jednou druhé neznamená, že příště budeme první nebo pozici obhájíme. Klidně na tom můžeme být hůř a rozhodně to nebude neúspěch," dodala Hoidarová Kolocová.

V letošní sezoně, která začala už v lednu, mají na kontě dvě pátá místa z čtyřhvězdičkových akcí v hale v Haagu a na brazilské pláži Itapema. Nyní podstoupily třítýdenní přípravu a rozehrát se chtějí v pražském klubu Ládví na Super Cupu. "Cílem je vždycky vítězství. Chci, aby holky zapojily nová řešení a zredukovaly počet chyb," prohlásil italský trenér páru Andrea Tomatis.

Je nám líto, video expirovalo.
Téma SZ: Světový okruh plážového volejbalu v Ostravě

Určitá nevyrovnanost výkonů pramení z novinek, které vicemistryně Evropy z Jurmaly do hry zapojují. Snaží se co nejvíce nahrávat prsty za každého počasí a hlídají si nespočet maličkostí, které běžné oko nepostřehne. "Někdy na to myslíme až moc a nesoustředíme se. Občas to bolí, jsme na sebe naštvané a tváříme se, proč hraješ tohle, ale víme, že to je dlouhý proces," řekla Hoidarová Kolocová.

V Americe se jim nedařilo v turnaji ani na následném kempu. "Bylo to náročné, ale už to tam probleskává," sdělila Kvapilová. "Je to lepší a lepší, začíná to zapadat. Jdeme správným směrem, ale potřebuje to čas," uklidňoval hráčky Tomatis.

Kvapilová dříve nebyla zvyklá nahrávat prsty skoro vůbec a nyní už zvládá devadesát procent. A také zkouší hrát chytřeji a variabilněji na smeči. "Abych to třeba i strhávala k lajnám a nedávala jako šestkový hráč jen rány do diagonály," uvedla.

Radost Michaly Kvapilové a Kristýny Hoidarové Kolocové
zdroj: ČTK autor: Toman Petr

V pražském Super Cupu a posléze v Ostravě si vyzkouší hru pod tlakem. Fanoušci se přijdou podívat především na ně a na další český elitní pár Markétu Nausch Slukovou s Barborou Hermannovou. "Učím se s tlakem pracovat, jsem v takové situaci prvně," řekla Kvapilová. Rady bude sbírat právě od Hoidarové Kolocové.

Kolocová ještě v páru se Slukovou vyhrály v Praze na Štvanici před čtyřmi lety turnaj Světového okruhu a o rok později skončily deváté. "Nesmíme být vyplašené, ale říct si, tohle jsme očekávaly, nezblázníme se z toho a budeme hrát dobře, uvolněně. Tlak bude a zvládneme ho," dodala Hoidarová Kolocová.

Po Ostravě budou následovat ještě tři turnaje Světového okruhu a 15. července začne v Nizozemsku mistrovství Evropy. "Los máme příznivý a plánem je zůstat v Haagu," naznačily Češky, že chtějí vyhrát skupinu, aby se na play-off nemusely stěhovat. Šampionát se totiž hraje ve čtyřech městech, ale závěr je v Haagu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články