Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Prostějov vykročil do sezony vítězně stejně jako Olomouc, Liberec má první bod

Oba finalisté posledního ročníku zahájili novou volejbalovou sezonu úspěšně. Obhájkyně titulu a devítinásobné šampionky z Prostějova hladce zvítězily ve Šternberku a poražené finalistky z Olomouce zase uspěly nad pražským Olympem. Nováček soutěže Liberec si připsal první bod za těsnou prohru s KP Brno.

Prostějovské hráčky začaly ve Šternberku velkým náporem a v prvním setu deklasovaly soupeřky 25:9. "Už několikátý rok jsme začali sezonu proti mistrovskému Prostějovu, který pořád drží svou kvalitu, a bylo vidět, že znovu bude útočit na titul. Na naší straně hned tři hráčky absolvovaly extraligovou premiéru a v prvním setu bylo vidět, že máme strach," řekl domácí kouč Martin Hroch.

Od druhé poloviny zápasu už převaha svěřenkyň Miroslava Čady nebyla tak jednoznačná, i tak obhájce titulu dominoval. Univerzálka Horká se po návratu z angažmá v Polsku uvedla 17 body a byla nejvíce bodující hráčkou zápasu.

Volejbalistky Olomouce, které loni dokázaly Prostějov hodně potrápit a připravily ho v březnu o Český pohár, uspěly proti omlazenému Olympu a v žádném ze setů nepustily soupeřky přes 17 bodů.

Velkou bitvu při premiéře v extralize svedla liberecká Dukla s Královým Polem, které pátou sadu vyhrálo 17:15. Ostrava potvrdila medailové ambice rovněž venkovním vítězstvím 3:0 v Přerově. Úvodní kolo zakončí zápas Fénixu Brno s Frýdkem-Místkem ve čtvrtek.

Uniqa extraliga volejbalistek - 1. kolo:

Olymp Praha - Olomouc 0:3 (-12, -17, -15) Nejvíce bodů: Černá 10, Kalhousová 7, Šimáňová 5 - Sajdová 17, Strušková 11, Košická a Napolitano po 9.

Šternberk - Prostějov 0:3 (-9, -17, -21) Nejvíce bodů: Hudylivová a Kotlabová po 9, Hanousková a Polášková po 5 - Horká 17, Emontsová 12, Herelová 10.

Liberec - KP Brno 2:3 (-26, 21, 16, -19, -15) Nejvíce bodů: Krišková 34, Mikšíková 18, Kohoutová 12 - Boulová 16, Suchá 15, Vyklická 14.

Přerov - Ostrava 0:3 (-13, -21, -19).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články