Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Česko se uchází o společné pořadatelství ME volejbalistek v roce 2019

Krakov - Český volejbalový svaz by měl být jedním ze čtyř organizátorů základních skupin mistrovství Evropy volejbalistek v roce 2019. Se změnou formátu a rozšířením šampionátu se plánuje hrát ve čtyřech zemích. Zbylými organizátory by se měly stát Turecko, Polsko a Maďarsko.

České volejbalistky
zdroj: cvf.cz autor: FIVB

"Turecko a Polsko už evropská volejbalová konfederace potvrdila jako pořadatele, my a Maďarsko jsme projevili zájem o další základní skupiny. Rozhodne se do konce roku," řekl předseda svazu Marek Pakosta.

O dějištích mužského turnaje se již rozhodlo na kongresu evropské volejbalové konfederace CEV v Krakově, kde prezident CEV Aleksandar Boričič zároveň přednesl návrh na čtveřici pořadatelů šampionátu žen. Mužské ME 2019 společně uspořádají Francie, Nizozemsko, Belgie a Slovinsko, hrát se bude od 13. do 29. září.

Díky postupu do čtvrtfinále letošního ME si účast na tom příštím zajistili i čeští reprezentanti. Rovněž mužský turnaj se z dosavadních 16 týmů rozšíří na 24 a každá šestičlenná základní skupina bude v jiné zemi.

Elitní evropské volejbalistky by do Česka zavítaly už popáté. V tuzemsku se ME hrálo v letech 1949, 1958, 1993 a 1997, domácí reprezentantky pokaždé získaly medaili.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články