Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

České volejbalistky vstoupily do kvalifikace o ME jasnou výhrou nad Řeckem

Brno – Českým volejbalistkám vyšel vstup do kvalifikace o mistrovství Evropy 2017 na sto procent. V úvodním kvalifikačním duelu zválcovaly Řekyně 3:0 po setech 25:12, 25:20 a 25:15. Svěřenkyně trenéra Alexandra Waibla měly zápas pod kontrolou a své soupeřky převyšovaly ve všech směrech. Řekyně částečně vzdorovaly jen ve druhém setu. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih kvalifikačního utkání volejbalistek: ČR - Řecko

"Dobrý vstup do turnaje byl velmi důležitý. Řekyně jsme měli dobře přečtené, tým odvedl velmi dobrý a koncentrovaný výkon. Dařila se nám kombinační hra. Ovšem dva těžké zápasy na nás teprve čekají," uvedl po utkání trenér Waibl.

Do zápasu s Řeckem vstoupily české volejbalistky zcela suverénně. Své soupeřky dostaly pod tlak přesnějším podáním a zejména důrazným útokem. Rychle získaly uklidňující náskok 10:4 a klid do koncovky jim dalo vedení 21:10. V útoku se prosazovaly zejména Havlíčková s Mlejnkovou, které dobře doplňovala Purchartová.

Ve druhém setu se Řekyně vzchopily a kladly mnohem větší odpor. Zlepšily obranu na síti i příjem podání. Vyrovnanou partii držely až do stavu 21:20. Následné čtyři míče ale uhrály české volejbalistky.

Jednoznačnou převahu prokázaly české volejbalistky ve třetím dějství. Zpřesnily souhru a na síti uplatnily výškovou převahu. Trenér Waibl postupně dal příležitost i dalším hráčkám, jednoznačný průběh zápasu se už nezměnil. Řekyně odvrátily dva mečboly, třetí už český tým proměnil.

"Podle nalosování měly být Řekyně nejslabším týmem. Ale žádný zápas není jednoduchý. Měly jsme dobrý začátek, potom jsme trochu polevily a umožnily soupeřkám se dostat do zápasu. Ale ve třetím setu jsme opět měly utkání pod kontrolou," řekla Michaela Mlejnková, která byla s 16 body nejproduktivnější hráčkou utkání. Dvanáct bodů si připsala Havlíčková. 

Ve druhém utkání ve skupině se v sobotu od 18:00 české volejbalistky střetnou se Slovinskem. 

Kvalifikace ME volejbalistek - skupina F, první turnaj v Brně:

ČR - Řecko 3:0 (12, 20, 15)
Rozhodčí: Zacharovová (Rus.), Herbik (Pol.). Čas: 77 min. Diváci: 300. 

Sestava a body ČR: Vincourová 2, Kossányiová 8, Purchartová 9, Havlíčková 12, Mlejnková 16, Trnková 2, libero Melichárková - Hodanová 3, Smutná 1, Dostálová, Toufarová 3. Trenér: Waibl. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články