Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Volejbalisté pošilhávají po druhém místě, touží dvakrát porazit Japonce

Opava - České volejbalisty čekají poslední dva zápasy v letošním ročníku Světové ligy a oba musejí vyhrát, aby skončili na vytčeném druhém místě ve skupině D. V přímém souboji o druhou příčku se dnes a zítra utkají s Japonci a doufají, že jim v Opavě k úspěchu pomohou fanoušci. Přímé přenosy obou duelů vysílá náš web, dnešní i ČT sport, od 18:05.

Ilustrační foto

Češi mají po deseti zápasech čtyři výhry a šest porážek stejně jako Japonci, ale ti mají více bodů, takže jim k druhému místu stačí jednou vyhrát. "Japonci jsou výborní obranáři v poli. Prezentují se rychlou hrou," rozebíral trenér Zdeněk Šmejkal. "Mají dva důležité hráče - univerzála a smečaře - a ubráníme je, když budeme dobře podávat a slušně ztrátovat," doplnil.

Po rozpačitém úvodu na palubovkách soupeřů se hra českého mužstva v domácím prostředí zlepšila. Tým to potvrdil před týdnem dvěma výhrami nad Koreou. "Nutno říct, že jak jsme se dostali domů, tak jsme měli více času na tréninky, při tom cestování se na to čas nenacházel. Projevuje se to na naší hře, která jde úrovní u všech hráčů nahoru. Jsem rád, že teď máme o co hrát," řekl Šmejkal.

Jako loni – šance nejsou malé

Před rokem Češi porazili v Opavě ve Světové lize dvakrát Portugalsko. "Jsme tu ve stejné situaci jako loni. Minulý rok sem přišlo spoustu lidí a udělali jsme dvě vítězství, tak bychom si přáli, aby to bylo stejné jako loni," prohlásil blokař Jakub Veselý. "Pozval bych fanoušky na exotického soupeře, který tu každý rok nebude, na dlouhé výměny a na dobrý volejbal. Dvě vítězství jsou reálná," věří.

V Japonsku volejbalisté vyhráli 3:2 a prohráli 1:3. Japonci minulý týden jako jediný tým vzali jistému vítězi skupiny Francii dva sety.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články