Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Prostějov hostí Chemik. Čeká nás extrémně těžká překážka, ví Čada

Prostějov - Volejbalistky Prostějova se pokusí v domácí premiéře v novém ročníku Ligy mistryň porazit ambiciózní polský tým Chemik Police. Hanačky v úvodním duelu v prestižní soutěži prohrály na půdě obhájkyň prvenství v Kazani 0:3, polské mistryně naopak doma zdolaly favorizovanou Rabitu Baku nečekaně hladce 3:0. Utkání začne v 17:30, přímý přenos sledujte na ČT sport a našem webu.

Trenér Miroslav Čada s hráčkami Prostějova
zdroj: ČTK autor: Vladislav Galgonek

Tým Chemik Police má za sebou jen krátkou historii. Loni postoupil do nejvyšší polské ligy a hned ji jako nováček vyhrál. V kádru jsou hlavně reprezentantky Polska a Srbska. "Při pohledu na soupisku našich soupeřek je zřejmé, že nás čeká extrémně těžká překážka," uvedl kouč prostějovských volejbalistek Miroslav Čada.

Je však přesvědčen, že jeho svěřenkyně mohou síle soupeřek úspěšně čelit. "Pokud zahrajeme na sto procent našich možností, tak můžeme odehrát vyrovnanou partii s nadějí na výsledkové překvapení. V Kazani jsme navzdory prohře odvedli dobrý výkon a máme na čem stavět," řekl Čada.

V téměř dvoutýdenní přestávce od utkání v Kazani se už uzdravily prostějovské opory Stefanie Kargová a Andrea Kossányiová. "Měli jsme časový prostor k tomu, abychom nabrali větší jistotu a posunuli se i ve vzájemné sehranosti. Proto očekávám od našich hráček další výkonnostní zlepšení," řekl kouč.

Hlavní sílu Chemiku Police vidí Čada ve vyrovnanosti a všestrannosti. V prvním utkání Ligy mistryň se proti Rabitě Baku bodově nejvíce prosazovaly univerzálka Ana Bjelicová a na smeči Malgorzata Glinková-Mogentaleová. Dohromady zatížily konto soupeřek 28 body. "Ovšem výborné jsou i další zkušené opory. Na nahrávce dává akcím myšlenku zkušená Srbka Maja Ognjenovičová, výborná je blokařka Katarzyna Mrozová. Ale mohl bych jmenovat celý tým," dodal Čada.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články