Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Volejbalistky Olympu vstoupily do extraligy vítězně

Praha – Volejbalistkám začala nová extraligová sezona. Pražský Olymp do ní vstoupil vítězně, stejně jako Přerov a Ostrava.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih volejbalu Olymp Praha - Frýdek-Místek

V omlazeném Olympu Praha nezbyla už žádná z pamětnic posledního titulu z ročníku 2007/2008. O nezkušenosti týmu však nemůže být řeč. Za Pražanky hrají hned čtyři hráčky, které v létě pomohly reprezentaci kvalifikovat se na mistrovství Evropy.

Domácí se v úvodním extraligovém duelu proti Frýdku-Místku rychle vymanily z krize z úvodu zápasu, kdy ztratily devět míčů v řadě a poté i celý set. Další dvě sady proměnily v exhibici. Ve čtvrtém setu se Frýdek-Místek vrátil do hry, svými vlastními chybami v koncovce však nakonec zaznamenal jen dvacet bodů.

"Měl jsem obavy, jak se s prohranou koncovkou družstvo vypořádá. Vypořádalo se velmi dobře. Máme mladý kolektiv, který se však má o co opírat – Verču Dostálovou, Zuzku Mudrovou, Evu Hodanovou, Míšu Mlejnkovou," řekl trenér Olympu Stanislav Mitáč. "Jsem nesmírně rád a spokojen, že jsme dokázali vyhrát za tři body, protože to bylo vítězství nad silným soupeřem," dodal.

Obhájkyně titulu z Prostějova měly v úvodním kole volno, neboť extraligu tentokrát hraje místo deseti jen devět týmů.

Výsledky 1. kola extraligy volejbalistek

Olymp Praha - Frýdek-Místek 3:1 (-23, 13, 14, 20), Přerov - Šternberk 3:1 (-24, 21, 17, 21), Ostrava - SG Brno 3:0 (10, 9, 17).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články