Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Nejlepší volejbalovou mládež v zemi dostal na starost brazilský kouč

Praha – Možná bude stát za vzestupem mládežnických volejbalových reprezentací, které na evropské scéně nezaznamenaly deset let žádný úspěch. Brazilský trenér Rafael José Petry může z pozice šéftrenéra ČZU Praha v případě dobrých výsledků získat angažmá od Českého volejbalového svazu. Pražský klub byl letos potřetí v řadě vyhlášen nejlepším tuzemským mládežnickým oddílem.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalový magazín

"Naší vizí je, abychom sjednotili celou metodiku tak, jak to mají v Brazílii. Trenér Petry je odchovanec uznávaného brazilského metodika Bernardiho, podle kterého trénují v Sao Paulo nebo Porto Alegre, proto jsme ho angažovali," vysvětlil Jiří Olšiak, prezident ČZU.

Kouč se s volejbalem v Česku teprve seznamuje, chodí na zápasy a sleduje internet. "Chci dělat volejbal moderně. Chtěl bych s hráči zlepšovat hlavně techniku a rychlost, kterou mám tak rád. Budu spokojený, když dám klubu co nejvíce a hráčům pomohu svými znalostmi, výkonnostně je pozvednu a sám se také naučím něco od evropského volejbalu," uvedl. Petry v sezoně 2009/2010 trénoval v nejvyšší portugalské lize, začíná tak svou druhou "evropskou" štaci. Ve světě má za sebou úspěchy hlavně s juniorskými reprezentacemi Kolumbie.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články