Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Prostějov v Cannes neuhrál ani set

Cannes - Volejbalistky Prostějova prohrály v 5. kole Ligy mistryň ve francouzském Cannes hladce 0:3 po setech 23:25, 16:25 a 20:25. Utkání trvalo pouze 71 minut. Hanačky sice zůstaly na třetím místě ve skupině D, ale zkomplikovaly si boj o postup do Poháru CEV. V závěrečném utkání v základní části soutěže přivítají v úterý 17. prosince vedoucí celek skupiny Eczacibasi Istanbul, který v dosavadních pěti utkáních neztratil ani set.

České mistryně přitom vstoupily do utkání velmi slibně. Stačily se svými soupeřkami držet krok, vedly si výborně v obraně a těžily i z přesnějších útočných akcí. Získaly čtyřbodový náskok (11:7), jenže Cannes postupně zpřesnilo své akce a zlepšilo podání. V koncovce ještě Hanačky srovnaly na 23:23, poslední dva míče ale uhrály zkušenější domácí volejbalistky.

Nevydařená koncovka svěřenkyně trenéra Miroslava Čady psychicky poznamenala. Ztratily svůj herní rytmus z úvodního dějství, v jejich hře bylo více chyb a vzpamatovaly se opět až ve třetí sadě. Prostějov vedl 16:11, neudržel ale krok, a tím ztratil případnou naději na zvrat.

Volejbalová Liga mistryň - 5. kolo: Skupina D:

RC Cannes - Agel Prostějov 3:0 (23, 16, 20)

Rozhodčí: Groenewegen (Niz.), Di Giacomo (Belg.). Čas: 71 minut. Diváci: 2100. Sestava a body Prostějova: Kossányiová 16, Carterová 11, Steenbergenová 9, Borovinšeková 7, Maleševičová 1, Vincourová 1, libero Jášová - Markevičová, Růžičková, Soaresová. Trenér Čada. Nejvíce bodů Cannes: Centoniová 17, Rašičová 15, Grothuesová 14.

Miroslav Čada (Prostějov): "Náš výkon v prvním a třetím setu byl velmi dobrý. Škoda, že jsme neuhráli koncovku prvního setu. Soupeřky v ní byly o kousek jistější. Velice dobře odtáhla závěr sady Grothuesová, ke které se přidala zkušená Centoniová. V našem týmu si v útoku vedla výborně Kossányiová, ovšem na tak kvalitní protivnice to nestačilo. Ve třetím setu, když jsme měli pětibodový náskok, tak nás zastavila na blocích Rašičová."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články